Annonce
Ugeavisen Svendborg

Slagsmål og frække damer

Stine Bogbinders, hvis borgerlige navn var Ane Kirstine Rasmussen, er en af de personer, der optræder i fortællingerne fra Svendborgs bagside. Hun blev i Svendborg Avis omtalt som ”en af Svendborgs falmede skønheder”.
Svendborg Museum inviterer på en coronavenlig opdagelsesrejse ind i fortidens mørke.
Annonce

Svendborg: Værtshusslagsmål, nabostridigheder og frække damer.

Svendborgs idyl har altid haft en bagside, og lørdag den 13. juni inviterer Svendborg Museum interesserede til at komme på en coronavenlig opdagelsesrejse ind i fortidens mørke.

Turen er udformet som et orienteringsløb med quiz, hvor man på otte poster rundt om i byen møder otte personer, der har udfordret datidens moral. Deltagerne får en sand fortælling – og tre bud på, hvordan den endte.

De otte fortællinger bygger på nyfundne sager fra arkiverne og er så vidt muligt placeret der, hvor det skete.

- Da fortællingerne bl.a. handler om seksuelle eskapader, vold og kønssygdomme vurderer vi, at den ikke egner sig for børn under 15 år, siger kulturformidler Anita Lillevang fra Svendborg Museum, der har gravet historierne frem fra arkiverne.

- Der kan også forekomme ord, der støder nypuritanske ører. Til gengæld lover vi, at turen både byder på noget for eftertanken og lidt til smilebåndet, siger hun i en pressemeddelelse.

Turen begynder og slutter på Torvet, ruten er på cirka to kilometer og tager 1,5 time.

Der udleveres kort og quizkuponer fra kl. 10 til kl. 14. Quiz-svar kan afleveres frem til kl , og blandt de rigtige svar trækkes der – helt i quizzens ånd - lod om en flaske rom. Vinderen kontaktes direkte.

Turen er gratis for medlemmer af Svendborg Museumsforening og koster 50 kroner for ikke-medlemmer.

Lørdag den 8. august kan man iøvrigt deltage i "Jagten i middelalderbyen" efter samme koncept.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce