Annonce
Ugeavisen Svendborg

Slidt festgade får plads til mere udeservering

Der er en omfattende renovering i gang i Frederiksgade, som skal forvandles til en mere hyggelig gade, hvor der både er plads til natteliv og til aktiviteter med udeservering, events og lignende i dagtimerne. Foto: Svendborg Kommune
Klosterplads og Frederiksgade er blevet til store byggepladser i løbet af de seneste måneder, og forbipasserende kan nu begynde at danne sig et overblik over gaderne, som de kommer til at se ud.

Svendborg: Hvis man går forbi på Klosterplads i disse dage og uger, kan man se en trappe begynde at tage form med svungne former, brede trin og sidde-reposer i nordisk granit. Projektet har været længe undervejs på tegnebrættet, men har hele tiden været et vigtigt punkt i områdefornyelsen.

- Ønsket om at åbne byen fra stationen og op mod byen har været klart fra start. Det betyder for eksempel at besøgende og borgere i byen i fremtiden nemmere kan finde op i Svendborgs hyggelige gågademiljø.

-Det er altid skønt at se projekter, der har været på tegnebrættet længe, blive til virkelighed. Vi er rigtig glade for det, vi kan se tage form nu. Trappen bliver efter vores bedste overbevisning meget smuk i bybilledet og på Klosterplads, siger projektleder i områdefornyelsen Liv i Min By, arkitekt Helle Baker i en pressemeddelelse.


Frederiksgade kommer således og helt efter planen til at blive smukkere og mere anvendelig til flere formål

Helle Baker


Områdefornyelsen skal føres i mål af projektlederen sammen med øvrige partnere, herunder landskabsarkitekter fra Land+, kunstneren Jens Galschiøt, der skal præge kulturarvsprojektet med skulpturer, Svendborg Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og ikke mindst Svendborg Museum.

Spor fra fortiden

Det er dog ikke kun på Klosterplads, der graves og sættes sten. I Frederiksgade er der også masser af arbejde i gang, både ledingsarbejder, men også forskønnelse med nye klinke- og granitbelægninger.

- Arbejdet skal gøre den lidt slidte festgade til en hyggelig gade, hvor der både er plads til natteliv og til aktiviteter med udeservering, events og lignende i dagtimerne. Gaden kommer således og helt efter planen til at blive smukkere og mere anvendelig til flere formål, forklarer Helle Baker.

Begge steder er man i gang med at grave i områder, hvor der har ligget en gammel klosterkirke. Det betyder, at der er arkæologer, der følger anlægsarbejderne, så de kan se, om der skulle være spændende spor fra den tidlige middelalderkirke og Gråbrødrekloster i områderne omkring. Indtil videre har man fundet sten, der markerer hvor klostrets vestmur har gået til og rester efter dyr. Øverst i Frederiksgade er der fundet munkesten og fragmenter af mure fra klosteret.

Anlægsarbejdet ved trappeanlægget på Klosterplads forventes at være færdigt i slutningen af november 2020, mens områdefornyelsen i Frederiksgade forventes afsluttet i februar-marts 2021.

Kort om gravearbejdet

Klosterplads: Den nordlige del af klostertrappen begynder at tage sin form, og er nu nået op til det endelige niveau. Det næste arbejde vil være justeringer i forhold til niveauer og kanter. Den nye klinkebelægning bliver nu lagt på fortovet nedenfor trappen.

Frederiksgade: Der er lige nu gang i udskiftning af kloakledninger og elkabler for ledningsejerne. Det arbejde vil fortsætte lidt endnu, mens fliserne på det nordlige fortov langs med Crazy Daisy bliver fjernet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce