Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sommer på Sydfyn: Vandet samler Sydfyn

- Vandet har i gammel tid delt verden, men her på vores egn samler det, mener chefredaktør Rikke Bekker, som elsker livet ved de sydfynske strande. Privatfoto
Chefredaktør Rikke Bekker elsker livet ved de sydfynske kyster.
Annonce

Kære sydfynbo, langelænder, gæst eller turist her i vores skønne område.

Endelig er tiden kommet til, at man kan smide sine varme sko og strømper og liste til vandet med bare tæer. Det er faktisk en af de allerstørste glæder over hovedet ved vores kyster: At vi har sundet og øhavet og kan nyde det big time nu. Og særligt skønt ER det jo altså lige her på den her årstid, hvor vandtemperaturen igen kalder – ikke på hurtige, heltemodige dyp som vinterbader. Men netop som nydelse fra øverste skuffe.

Vandet er Sydfyn og øerne. Sundet, havet, vandet, bølgerne… Vandet har i gammel tid delt verden, men her på vores egn samler det. Især når vi går ind i sommeren, og vi igen kaster os ud i og på vandet. For det gør vi. En sommer på Sydfyn er selvfølgelig en sommer ved vandet og på øerne. Ja, faktisk er det det, der også som udgangspunkt holder min familie og mig hjemme fra udlandet i de måneder. For her føler vi, at Sydfyn topper med alt det, vi har her. Både af lækker natur, vand og sand. Af nye legemuligheder i kajak, på stand-up-paddle-boards, kite-surfing, kajakkurser og nye Øhopmuligheder. Men også af det, der er allerbedst: Naturen i fred og ro.

Hver morgen er jeg selv på tur langs vandet – med hund og en kop the, så jeg er sikker på, at jeg går langsomt og lægger mærke til forandringerne i naturen. Og forsøger at glemme mobiltelefonen. Eller jeg løber langs kysten – til verdens bedste lyd: Bølgerne, der ruller ind over stenene og giver sådan en herlig fornemmelse af, at det hele jo nok skal gå. Også i den store verden med klimaproblemer og ufred og kø på motorvejen og Brexit og Trump.

Med andre ord, så tanker en tur langs vandet simpelthen batterierne op. Tankeren bliver clearet, humøret bedre og overskuddet større. Og ja, det KUNNE man da principielt opleve alle steder. Og jaja, det er da måske rigtigt. Men kombien her med lækre øer, kreative mennesker, slow-living-fornemmelse og fokus på lækre lokale råvarer, store is, god kaffe, ture på Øhavsstien eller klinter og skove – DEN har jeg bare samlet set ikke mødt bedre andre steder.

Sydfyn er god året rundt – også når det blæser, så det suser og river halstørklæder af. Men fornemmelsen ER nu allerbedst her om sommeren. Og vi har garanteret alle sammen et sted, der er lidt bedre end andre. For mig er det sted vandet ved Skårupøre. Her er turene bare bedst. Udsigten bedst. Især på den lille spids over mod Thurø, Maegårds Odde, er der skønt. Gode kilometer med lidt klit, sand og vand i horisonten – der strækker sig herligt langt ud med både Thurøs og Langelands kyster til også at strække sindet og tålmodet og livsglæden lidt ud. Det er faktisk også her, der er gode store is med guf og syltetøj. Badebro og lavt vand. Og i området også vejboder med nogle ting, der lige er trukket op af den fede sydfynske muld.

Mere skal der sådan set ikke til. De fleste gange er det faktisk også bedre end lange motorvejsture ad proppet A7 til fyldte strande i Italien. Eller hektiske byferier i sommerheden. Dét glemmer man nogen gange. Men hvis nogen skulle spørge mig, hvad jeg glæder mig allermest til til sommer, så er svaret kort og godt: At få klipklapperne på og komme til vandet. DET er nemlig indbegrebet af sommer for mig.

Glædelig sommer. På Sydfyn. Hvor er vi heldige. Og hvis du trænger til ny inspiration til, hvordan Sydfyn og øerne kan opleves, så læs med i det tillæg, som udkommer med Ugeavisen Svendborg på tirsdag.

Kombien på Sydfyn her med lækre øer, kreative mennesker, slow-living-fornemmelse og fokus på lækre lokale råvarer, store is, god kaffe, ture på Øhavsstien eller klinter og skove – DEN har jeg bare samlet set ikke mødt bedre andre steder.

Rikke Bekker, chefredaktør

Sommer på Sydfyn og Langeland

"Sommer på Sydfyn og Langeland" udkommer som tillæg til Ugeavisen Svendborg og Ugeavisen Øboen tirsdag den 18. juni.

Redaktion:

Michael Thorbjørnsen

Ansv. chefredaktør:

Rikke Bekker

Udgivere:

Ugeavisen Svendborg

Sankt Nicolai Gade 3

5700 Svendborg

Ugeavisen Øboen

Ørstedsgade 18

5900 Rudkøbing

Tryk:

Jysk Fynske Mediers Avistryk

Oplag:

35.000

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce