Annonce
Ugeavisen Svendborg

Spam på svensk: Pas på beskeder fra falsk Ugeavisen Svendborg

Ugeavisen Svendborg er blevet misbrugt til spam. Flere af vores venner på Facebook har således fået en falsk besked, som fortæller at de har vundet i en konkurrence, men teksten er skrevet på svensk!  (Arkivfoto).

Vi har vel alle på et tidspunkt fået en lokkende mail fra en advokat i Nigeria, som har 50 millioner dollars liggende, som med lethed kan overføres til din konto, hvis du altså lige sender ham dine kontooplysninger. De fleste har vel også på Facebook modtaget venneanmodninger fra eksotiske og letpåklædte kvinder, som søger et varmt og sikkert også dyrt venskab.

Nu har en række danskere på Facebook desværre også modtaget såkaldte spam-beskeder fra Ugeavisen Svendborg, altså ikke fra os, men fra en person(er), der udgiver sig for at være Ugeavisen Svendborg!


Annonce

Selvom det selvfølgelig er alvorligt med disse eksempler på på spam, som jo egentlig er en form for bedrageri, så kan man i dette tilfælde ikke lade være med at trække på smilebåndet, for det er så amatøragtigt udført.

Michael Thorbjørnsen, redaktør


Hvordan de har gjort det - og hvorfor, står hen i det uvisse, men både vores IT-afdeling og Facebook er sat på sagen, så den falske side og de falske beskeder forhåbentlig hurtigst muligt blive elimineret fra Facebook og dermed ikke længere kan forstyrre og forvirre godtroende mennesker, som netop kan falde for disse falske beskeder.

Selvom det selvfølgelig er alvorligt med disse eksempler på på spam, som jo egentlig er en form for bedrageri, så kan man i dette tilfælde ikke lade være med at trække på smilebåndet, for det er så amatøragtigt udført.

Vedkommende har således omdøbt navnet fra "Ugeavisen Svendborg" til "Ugeavisen Svendborg Manss" og så er teksten på svensk/anden stavemåde/med stavefejl:

"Gratulerer du er valgt som vinner av min konkurranse - se profilen min".

Ja, det er hvad der står, og det virker jo ikke særligt troværdigt fra et dansk medie, som plejer at kunne stave både vinder, af og konkurrence rigtigt.

Dét har flere af de henvendelser, vi her på Ugeavisen Svendborg har modtaget hen over weekenden, selvfølgelig også bidt mærke i. Langt de fleste har advaret os om denne spam - og tak for det, men der er altså også enkelte, som blev i tvivl og lige skulle have bekræftet, at der rent faktisk var tale om en falsk besked.

Så igen: Der er tale om en falsk besked, du kan såmænd læse den, men tryk ikke videre til profilen, for det kommer der sikkert ikke noget godt ud af.

De falske beskeder er afsendt som svar på de kommentarer, som vi bad om i forbindelse med konkurrencen om gavekort for knap 150.000 kroner til flere af byens forretninger.

Vinderne, de rigtige vindere, vil her modtage en besked fra Ugeavisen Svendborg - uden tilføjelsen "Manss" og beskeden vil være skrevet på dansk!

Vi beklager selvfølgelig for den ulejlighed, som flere af vores venner på Facebook i denne forbindelse har oplevet og her som i andre tilfælde:

Pas på og vær altid opmærksom, når du modtager mails eller beskeder på de sociale medier, hvor du ikke kender afsenderen, og hvor indholdet virker utroværdigt og for godt til at være sandt. Der er desværre smarte bedragere derude, som altid vil prøve at narre os, men hvis vi alle bruger vores sunde fornuft, så kan vi blot håbe, at flere af dem til sidst opgiver ævred.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce