Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sparekasse sender 177.679 kroner afsted til udsatte børn

Lars Svenning Andersen (tv), formand for Red Barnet, og Martin Baltser, administrerende direktør i Middelfart Sparekasse med det synlige bevis på udbyttet af første års samarbejde mellem Red Barnet og sparekassen. PR-foto
Det første af to års samarbejde mellem Red Barnet og Middelfart Sparekasse har givet 177.679 kroner til Red Barnets arbejde for udsatte børn. Dertil kommer også en masse brugt legetøj.

Svendborg: Med hjælp fra kunderne har Red Barnet fået 177.679 kroner fra Middelfart Sparekasse, som jo i Svendborg er repræsenteret med en filial i Tinghusgade. Penge er målrettet Red Barnets arbejde for udsatte børn.

Kundernes hjælp består i, at de har placeret en portion af deres indlån på en MS Fokus-konto i sparekassen. Hvert år giver Middelfart Sparekasse et beløb, der svarer til én procent af det samlede indestående på alle MS Fokus-konti til et velgørende formål. I 2018 og 2019 er samarbejdspartneren Red Barnet.

- Jeg er glad for, at vi med MS Fokus kan involvere vores kunder i, hvem og hvad vi skal støtte. Kunderne er med til at bestemme, hvem samarbejdspartneren skal være, og deres opsparing bestemmer beløbet, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse i en pressemeddelelse.

Indsat for børn i Danmark

Middelfart Sparekasses donation støtter blandt andet to af Red Barnets store indsatser her i Danmark: Projektet "SletDet", der har til formål at modvirke mobning via digitale kanaler - og at hjælpe børn, der er blevet udsat for eksempelvis deling af private billeder. Det andet program er "Plads til alle", som i samarbejde med kommuner og idrætsforeninger arbejder for at få marginaliserede børn og unge ind i foreningslivet ved både at hjælpe med at betale kontingent og udstyr og helt lavpraktisk ved at hjælpe barnet med at komme til og fra fritidsaktiviteten.

Ud over at støtte med et kontant beløb, forsøger sparekassen på flere andre måder at hjælpe ved at aktivere kunderne. Ved sparekassens årlige familiedag kan deltagerne aflevere deres brugte legetøj til Red Barnet, som sælger det videre i genbrugsbutikker i lokalområdet.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svendborg-forfatter er aktuel med roman om Vejstrup Pigehjem: En dokumentarisk bog om en ung kvinde, der bliver sendt på opdragelsesanstalt

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Folk For Folk er klar til en ny sæson med folkemusik

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Dage med Brecht kan i år fejre 10 års jubilæum

Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Annonce