Annonce
Ugeavisen Svendborg

Stående og alternativ gudstjenste fejrer kristendommens absolutte højtid

Sognepræst Rebecca Aagaard-Poulsen og menighedsrådet i Tved Kirke står bag en noget anderledes og alternativ påskegudstjeneeste den 4. april. Arkivfoto: David Løssing Bernicken
Kristendom, påskekyllinger, Jesu opstandelse, Pontius Pilatus, håndøl samt kolde sodavand i Tved Kirke søndag den 4. april.

Tved: Tved Kirke slår igen dørene op - eller rettere præstehaven - op til en udendørs og stående påskegudstjeneste søndag d. 4. april klokken 10.

Her vil sognepræst Rebecca Aagaard-Poulsen byde byens borgere velkommen til en alternativ gudstjeneste, der både vil ramme børn, unge og ældre.

- Påskekyllinger, vind i håret og god musik, fortæller kirken i en pressemedddelelse.

En udendørs camp med shelters, bålplads og alter vil danne de naturlige rammer om arrangementet  Her vil Rebecca Aagaard-Poulsen formidle påskens betydning i både voksen og børnehøjde.

- De hvidkalkede vægge og det smukke kirkerum venter på hverdagens opstandelse, hvorfor vi er lige ved at sprænges af utålmodighed for at mødes med vores nærmeste. Nu må vi være lidt flere mennesker samlet udenfor, og jeg glæder mig til at prædike, smadre påskeæg og bare være til - sammen med de mennesker, der ønsker at deltage hjemme i min have, fortæller Rebecca Aagaard-Poulsen.

Med andre ord, venter der alle en anderledes og fornøjelig påskegudstjeneste i den gamle præstehave med coronasikkerhed.

Gudstjenesterne i Tved Kirke den 24. december blev transmitteret på storskærm, nu er kirken klar med endnu et udendørs arrangement. Arkivfoto: Finn Eriksen

Tved Kirke øvede sig lidt på de udendørs arrangementer juleaften, da den traditionsrige julegudstjeneste for mange blev aflyst. Bare ikke i Tved. Her blev julegudstjenesten afviklet med stor mediebevågenhed i præstegården med livemusik, gløgg og livegudstjeneste fra nok Fyns største storskærm transmitteret direkte fra kirken.


Nu må vi være lidt flere mennesker samlet udenfor, og jeg glæder mig til at prædike, smadre påskeæg og bare være til - sammen med de mennesker, der ønsker at deltage hjemme i min have.

Rebecca Aagaard-Poulsen, sognepræst


Har man ikke lyst til at stå op, så kan man medbringe en stol eller et tæppe for at gøre oplevelsen endnu mere komfortabel.

Da der stadig er restriktioner og et forsamlingsforbud der skal overholdes, kræves der tilmelding, hvilket skal ske til Tove Petersen på telefon 21372568 eller mail TOPE@KM.dk . Der vil også ligge en liste i kirken, hvor man kan kan skrive sig på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

Annonce