Annonce
Ugeavisen Svendborg

Staycation på Fyn- og helst i den sydlige del

..
Annonce

- Skal du så på staycation, spurgte stemmen i den anden ende af telefonen.

- Stay-hvaffornoget, replicerede jeg forundret på nudansk, thi jeg havde aldrig hørt udtrykket staycation før - sorry!

Stemmen måtte så forklare en halvgammel mand, at staycation er en sammentrækning af stay, at blive, og vacation, ferie - og hentyder til en ferie, hvor du i virkeligheden ikke behøver at rejse langt væk for at få nye oplevelser. Altså en ferie tæt på sin normale hjemmebane - eller ligefrem en ferie på egen matrikel.

Staycation kan altså betyde hjemmeferie, hvor man så at sige forvandler sit eget hjem til feriestedet. Men rigtig staycation er det ikke, medmindre det føles anderledes end hverdagen, så kunsten er at foretage sig noget, der giver dagene et andet indhold.

Så blev jeg det klogere og fandt ud af, at jeg rent faktisk - og uden at vide det - er lidt hip, for jeg netop været på staycation. Min udvidede påskeferie i april havde Los Angeles som destination, men den måtte konverteres til en, ja, staycation, da Covid-19 havde lukket grænserne.

De to ugers staycation i Svendborg var slet ikke så ringe endda, selvom kulturliv og spisesteder ingen tilbud havde til mig. Foråret viste sig dog fra sin bedste side, og i stedet for at suse rundt i L.A. og på amerikanske highways, så kom jeg under min staycation helt ned i gear. Her stod den på noget så lavpraktisk som tiltrængte sysler i haven, maling af vinduer, basket med sønnen og ikke mindst god tid til at nyde min daglige dukkert i Svendborgsund.

Jo, jeg ville da helst have været over there, men hold da op, hvor var det - helt ærligt - befriende og dejligt afstressende efter en busy periode på jobbet "bare" at være på staycation.

Da Covid-19 endnu ikke har sluppet sit tag på verdenen, og fordi grænsebommene stadig er nede, så er der rigtig mange danskere, som i år skal på staycation, hvilket kommer vores trængte turisterhverv til gode. I denne udgave kan du på side 38-39 læse, at hele 76 procent af danskerne har planer om ferie i Danmark, og at der er sat en kampagne i gang, "Fyn skal det være", hvis mål er at få danskerne til at holde ferie på Fyn.

Jysk Fynske Medier, som Ugeavisen Svendborg er en del af, spiller en aktiv rolle i kampagnen, da vi gerne bakker om både de regionale, men særligt det nærlokale turisterhverv. Vores ø rummer både storbyoplevelser såvel som outdooreventyr og afslappende kystferiemuligheder af virkelig høj kvalitet, og henter vi ved fælles hjælp tusinder af turister til øen, vil mange måske vælge Svendborg og Sydfyn som overnatningsted - eller de vil tage en afstikker herned og bruge penge i både butikker og på spisesteder, som sukker efter kunder.

Derfor vil jeg da på denne plads opfordrer de, der endnu ikke har planlagt ferie eller har fået sine planer ændret, til at overveje en ferie i en af de mange hyggelige fynske byer eller besøge de øer, som omkranser Fyn. Eller bedst af alt: Hold ferie med base fra hjemadressen og gå på opdagelse og nyd dejlige Sydfyn.

Måske er staycation i år er den helt rigtige ferieform for dig?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce