Annonce
Ugeavisen Svendborg

Stem på din filmfavorit: Svend-pris i en alternativ 2020-udgave

Normalt uddeles Svend-statuetterne foran et stort publikum på tovet i Svendborg - her er det Trine Dyrholm, som i  2019 blev blev kåret som bedste kvindlige skuespiller. I år er seancen på grund af coronakrisen henlagt til Scala, hvorfra den livestreames til alle interesserede. Arkivfoto: Michael Bager
Der er planlagt en coronavenlig prisuddeling med livestream fra Scala den 26. august. Afstemningen er begyndt
Annonce

Svendborg: Ligesom mange andre festivaler landet rundt blev Svend - Hele Danmarks Filmpris i år aflyst på grund af Covid-19. Nu er filmprisen imidlertid tilbage i en anden form og farve end normalt, tilpasset myndighedernes forsamlingsforbud og restriktioner, og man kan allerede nu stemme på sine favoritter.

- Det bliver ikke en Svend, som vi kender det, hvor vi normalt samler flere tusinde mennesker på Torvet i Svendborg. I stedet laver vi en coronavenlig prisuddeling, hvor man kan se med hjemme fra stuerne, fortæller bestyrelsesformand Klaus Hansen.

- Vi har arbejdet på højtryk for at få en alternativ udgave af årets prisuddeling stablet på benene, for Svend-priserne skal uddeles, corona eller ej. Det er vigtigt for os, at vi sikrer en folkelig hyldest af biografoplevelsen og det foregående års danske film- og tv-produktioner, forklarer Klaus Hansen i en pressemeddelelse.

Prisuddelingen finder sted onsdag den 26. august i Scala og livestreames direkte fra Sydfyn til resten af landet.

Annonce

Flere events på vej

Eventchef Anja Mia Haas fortæller, at prisuddelingen vil blive fulgt op af andre events i løbet af sommeren:

- Vi mangler stadig at få de sidste detaljer på plads, men det bliver bestemt ikke det eneste, man kommer til at høre til Svend i år.


Det er vigtigt for os, at vi sikrer en folkelig hyldest af biografoplevelsen og det foregående års danske film- og tv-produktioner.

Klaus Hansen, bestyrelsesformand for filmfesten Svend


- Vi er i dialog med andre film- og kulturaktører på Fyn – for Fyn er film, hele året rundt, og der kommer mere nyt om de andre tiltag snarest muligt, siger Anja Mia Haas.

Svend-prisen adskiller sig fra andre filmpriser, da det ikke er en jury, men udelukkende publikum, der bestemmer, hvem der skal have med priserne.

Afstemningen er netop åbnet, og der er 2 x 10 biografbilletter på højkant til alle, der stemmer.

Man kan stemme på sine favoritter på svendfilmfest.dk frem til d. 13. august, og vinderne af de udloddede billetter kontaktes direkte.

På svendfilmfest.dk kan man se en samlet oversigt over årets nominerede.

Annonce

Filmtræf for 20. gang

Selvom Svend-prisen i år afvikles i et mindre format, så kommer Svendborg alligevel til at summe af film i den sidste uge i august.  Det er således besluttet, at det sommerfilmtræf, som danner baggrund for filmfesten, gennemføres på trods af coronasituationen.

- Derfor vil Svendborg også i år - og for 20. år i træk - få besøg af filmdistributører, biografejere og producenter fra hele landet, som skal mødes for at se efterårets kommende film og diskutere fremtidens strategier, siger Anja Mia Haas.

Fimfesten Svend er etableret i et samarbejde med Svendborg Kommune, FAFID (Foreningen af Filmudlejere i Danmark), Producentforeningen og FilmFyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce