Annonce
Ugeavisen Svendborg

Stor opbakning til at støtte børnefamilier i Svendborg: Mødrehjælpen starter lokalforening

Gravide og børnefamilier i Svendborg kan se frem til familieaktiviteter med fokus på sjove oplevelser og fællesskab med andre familier, når Mødrehjælpens lokalforening Svendborg er stiftet. Foto: Andreas Omvik
Lokale ildsjæle vil starte en lokalafdeling af Mødrehjælpen op i Svendborg, og er nu klar til stiftende generalforsamling.
Annonce

Svendborg: Mødrehjælpen har de seneste måneder søgt frivillige, der vil være med til at stifte en lokalforening i Svendborg. Opbakningen er så stor, at tid og sted for den stiftende generalforsamling nu er fastsat til mandag 5. oktober klokken 19.

- Det er fantastisk, at interessen for at blive frivillig i Mødrehjælpens lokalforening Svendborg er så stor, at vi nu kan afholde stiftende generalforsamling, siger Lone Sørensen, der er frivilligkonsulent i Mødrehjælpen.

Mødrehjælpens lokalforening Svendborg åbner i 2021 butik med genbrug til børn. Bag disken står glade frivillige klar til at servicere kunderne. Overskuddet går til sociale- og netværksskabende aktiviteter i lokalområdet og Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning. Foto: Andreas Omvik

Mødrehjælpens lokalforening Svendborg skal lave aktiviteter for gravide og børnefamilier, der søger gode familieoplevelser og andre familier at være sammen med. En bestyrelse bestående af frivillige, der stiller op og vælges på generalforsamlingen, skal lede og koordinere arbejdet i lokalforeningen med støtte fra Mødrehjælpens konsulenter.


Det er fantastisk, at interessen for at blive frivillig i Mødrehjælpens lokalforening Svendborg er så stor, at vi nu kan afholde stiftende generalforsamling.

Lone Sørensen, frivilligkonsulent i Mødrehjælpen


- Mødrehjælpens vigtigste opgave er at hjælpe gravide og børnefamilier, der har brug for støtte, rådgivning og netværk. Mødrehjælpens lokalforeninger supplerer Mødrehjælpens professionelle indsatser med lokale aktiviteter, der støtter gravide og børnefamilier, der søger inspiration til forældreskabet, netværk og et holdepunkt, hvor de bor, siger Lone Sørensen.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen er en privat, socialhumanitær organisation, der hjælper gravide og forældre, der befinder sig i en sårbar situation, samt bidrager til at udvikle dansk socialpolitik.

Mødrehjælpen har både professionelle rådgivningstilbud og lokalforeninger med aktiviteter og butik drevet af frivillige. Indsatserne går hånd i hånd og støtter på hver sin måde gravide og børnefamilier igennem livets sårbare situationer.

Mødrehjælpen har 140 lønnede medarbejdere og godt 2.000 frivillige ildsjæle landet over. Mødrehjælpen har rådgivningshuse i København, Aarhus og Aalborg. Hertil kommer Mødrehjælpens 39 lokalforeninger og 43 butikker rundt om i Danmark.

Mødrehjælpen hjælper og rådgiver stadig flere børnefamilier. I 2019 imødekom Mødrehjælpen 24.918 henvendelser. 14.882 af dem var til frivilligt drevne lokale aktiviteter og tilbud. Mødrehjælpens lokalforeninger spiller derfor en stor rolle i forhold til at sikre, at Mødrehjælpen kan hjælpe endnu flere, der befinder sig i en svær situation, både lokalt og på landsplan.

Bestyrelsen vil have fokus på at igangsætte aktiviteter, der supplerer de tilbud, der allerede eksisterer til børnefamilier i Svendborg både kommunalt og i civilsamfundet. På sigt vil lokalforeningen brede aktiviteterne ud til familier i de øvrige sydfynske kommuner. I det nye år åbner lokalforeningen Mødrehjælpens butik med genbrug til børn, hvor overskuddet går til de lokale aktiviteter og til Mødrehjælpens landsdækkende rådgivning.

Annonce

Lokalforeningens fødselsdag

Den stiftende generalforsamling afholdes mandag 5. oktober klokken 19 på Hotel Svendborg. Alle interesserede er velkommen til at deltage, men tilmelding er nødvendig grundet covid-19 pladsrestriktioner.

- Generalforsamlingen er jo lokalforeningens fødselsdag, hvor vi selvfølgelig byder på kagemand. Vi håber, at mange vil komme og bakke op om de opstillede kandidater og være med til at fejre, at Mødrehjælpen er kommet til Svendborg, siger Lone Sørensen.

Tilmelding til generalforsamlingen skal ske på mail til: los@moedrehjaelpen.dk senest 1. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce