Annonce
Ugeavisen Svendborg

Stort lagerhotel åbnet - erhvervspark halvvejs i mål

Peer Ishøj Eriksen, som har været tilknyttet Altia Corporation i 18 år, er ansat som properti manager og har den daglige ledelse i Alti Erhvervspark, der bl.a. udlejer haller med god loftshøjde og i alle størrelser. Foto: Michael Thorbjørnsen

Alti Erhvervspark i vin- og spiritusvirksomheden Altias tidligere ejendom på Rødeledsvej har udlejet halvdelen af sine 26.000 kvadratmeter.

Annonce

Svendborg: Vin- og spiritusvirksomheden Altia forladte fabriksbygninger på Rødeledsvej i Svendborg blev for knap et år siden solgt for 27,5 millioner kroner. Købere af de 26.000 kvadratmeter store kompleks beliggende på en 65.000 kvadratmeter stor grund var de lokale forretningsfolk Hans Christian Bukkehave, der også var stifter af bilfirmaet Buk Auto, som blev overtaget af medarbejderne ultimo 2017, og indehaver af en række udlejningsejendomme, samt Lars Hjorth Simonsen og dennes søn, Andreas Hjorth Simonsen, der står bag Svendborg-rederiet M.H. Simonsen.

Den tidligere Altia-ejendom, som nu hedder Alti Erhvervspark, er placeret i selskabet I/S Rødeledsvej, og det er Nybolig Erhverv i Svendborg, som er sat til at udleje de ledige lejemål til potentielle virksomheder.

- Det er gået meget fornuftigt. Vi har således udlejet 14.000 kvadratmeter og er meget tæt på at kunne underskrive endnu et par kontrakter. Vi forventer om et års tid at have udlejet så meget, at vores investering så småt begynder at give lidt afkast, fortæller 66-årige Hans Christian Bukkehave, som har investeret i projektet, fordi han synes, det er spændende og sjovt at sætte gang i nye projekter, og fordi han gerne vil være med til skabe arbejdspladser og aktivitet i Svendborg, hvor han har boet det meste af sit liv - de fleste år på Thurø.

Kort om Alti Erhvervspark

Fabriksområdet i det nordlige Svendborg var tidligere domicil for Svendborg Vinkompagni, som i 2010 blev solgt og overtaget af det finske selskab ALTIA.Dette selskab stoppede i sommeren 2015 sine aktiviteter i Svendborg, hvor det flyttede al produktion til Finland, og efterlod 26000 kvadratmeter tomme kontor- og fabriksbygninger i SvendborgI 2017 købte virksomheden I/S Rødeledsvej fabriksbygningerne, og sammen med property manager Peer Ishøj Eriksen, styrer ejerkredsen, som består af Hans Chr. Bukkehave, Lars Ejvind Hjorth Simonsen og HS Holding, den daglige administration og drift af "Alti Erhvervspark", der er det nye navn for fabrikskomplekset. Alti Erhvervspark er en virksomhed, der udbyder et samlet omdrejningspunkt for etablerede virksomheder og iværksættere inden for kontor, produktion, catering, logistik, hobby samt boksudlejning (BukBox). Bygningerne er i særdeles god stand og med et meget højt sikringsniveau, mange AMP i bygningen samt fine tilkørselsforhold for store lastvogne. Flere af lokalerne er fødevaregodkendte, og der er rige muligheder for produktions-, lager- og logistikvirksomheder. Der er haller med god loftshøjde og i alle størrelser. Flere haller med en loftshøjde fra 11 m til 14 m, ligesom der er et automatiseret højlager i en højde på 24 m med plads til 16.100 europaller. Højlageret er godkendt til opbevaring af brændbare væsker. I tilknytning til hallerne er der en administrationsbygning indeholdende flere kontorer, køkken og mødelokaler af forskellig størrelse.Læs mere på www.altipark.dk og www.bukbox.dk

Alti Erhvervspark råder også over et 24 meter højt, fuldautomatiseret højlager med plads til 16.100 europaller. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Opbevaringsrum i små og store størrelser

Siden overtagelsen for et lille år siden har I/S Rødeledsvej lejet erhvervsmål ud til virksomheder som bl.a. Vinagenten ved Lars Pedersen, Fyns Cideri, der er flyttet til Svendborg fra Ryslinge, samt Cart Care, som har åbnet sit danske hovedkontor i Svendborg. Cart Care sælger og servicere små og handy el-vogne, der bruges på golfbaner, lufthavne, konferencecentre og i forlystelsesparker.

I/S Rødeledsvej har på adressen også selv etableret sig med virksomheden BukBox Lagerhotel, hvor både private og virksomheder kan leje opbevaringsrum i små og store størrelser - fra 10 til 70 kvadratmeter med højt til loftet.

- Alle bokse, som kan lejes gratis den første måned, er frostfrie med fastmonterede stålreoler, og man har mulighed for at køre i bil helt op til boksene, så man undgår at skulle løfte og slæbe. Ja, nogle af boksene er så store, at man kan parkere sin trailer eller bil indeni, fortæller Peer Ishøj Eriksen, der er property manager i Alti Erhvervspark, og han har sørget for, at alle bokse er videoovervåget, og at sikkerheden er i top i ikke blot boksene, men i hele erhvervsparken.

- Vi er S-30 sikret, hvilket vil sige, at alle vores brugere og lejere får personlige koder til de områder i centret, som de skal benytte, og at vi overvåger hele området med videokameraer døgnet rundt, forklarer Peer Ishøj Eriksen.

BukBox Lagerhotel har indtil videre 40 bokse i forskellige størrelser, som kan lejes af både private og virksomheder til opbevaring. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Faciliteter er i tip-top stand

C.C. Jensen, som er en af de store lejere i erhvervsparken, har i flere år haft sit internationale logistikcenter på adressen - og fortsætter med dette, og dermed har man på nuværende udlejet 14.000 kvadratmeter.

- Målet er at leje alle kvadratmeter ud, og det er der gode muligheder for, synes vi, siger Hans Christian Bukkehave og peger på to fordele.

Den ene er, at motorvejen har gjort Svendborg ekstra attraktiv, den anden at den tidligere Altia-ejendom skiller sig ud fra mængden af fynske erhvervslejemål. - Det er ikke en gammel, nedslidt fabrik, for Altia havde renoveret den fra A til Z, inden de forlod den. Alle faciliteter er i tip-top stand. Kontorerne har klimaanlæg og indføring til it, produktionslokalerne er godkendt til fødevareproduktion og vi har både kantine- og mødefaciliteter med av-udstyr, forklarer Hans Christian Bukkehave, som desuden fremhæver endnu et særligt træk ved ejendommen. - Den har et 24 meter højt, fuldautomatiseret højlager med plads til 16.100 europapaller, og vi synes i det hele taget, at vi har de rigtige rammer til at skabe udvikling hernede, siger han.- Intentionen er at udvikle og stimulere et inspirerende miljø med synergi og erfaringsudveksling på tværs af faggrænser hos lejerne samt tilbyde rammer, fleksible løsninger og faciliteter, der skaber grobund og vækst til gavn for såvel erhvervsvirksomheder som private, så vi opfattes som en troværdig organisation, som leverer en høj faglig kvalitet til en konkurrencedygtig pris.- Vi vil være proaktive, favne bredt og være erhvervspark samt samlingspunkt for såvel erhvervslivet som private, slutter Hans Christian Bukkehave.

Boksene er fra 10 til 70 kvadratmeter med højt til loftet. Foto: Michael Thorbjørnsen
Boksene er med fastmonterede stålreoler, hvor der også er plads til flyttekasser. Foto: Michael Thorbjørnsen
Alti Erhvervspark er på 26.000 kvadratmeter og ligger på Rødeledsvej. Foto: Nybolig Domicil - Svendborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce