Annonce
Ugeavisen Svendborg

Studerende fra Svendborg vinder DM i Entreprenørskab

Vinderholdet: Christoffer Damgaard Hansen (tv), Mads Nicolai Rasmussen, Rasmus Bahne Hyldal og Martin Bjerregaard Jensen. Privatfoto
Tre studerende fra SIMAC i Svendborg - med hjælp fra en studerende på SDU - løb med sejren for deres udvikling af en særlig gummimanchet, der kan sammenkoble maskiner, helt uden at støv og snavs kommer med.
Annonce

Svendborg: Hvordan kan vi gøre verden bedre? Det gav 20 teams af studerende hvert deres bud på, da de onsdag den 27. maj pitchede deres iværksætterideer online til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende. I den anden ene af forbindelsen sad erfarne erhvervsledere og iværksættere, der brugte en hel dag som frivillige dommere og kunne give de unge konstruktiv feedback.

Vinderne blev gruppen Hydro Safe fra Svendborg, som har opfundet en ny type gummimanchet med absorberende olie, der fjerner støv og snavs fra sammenkoblinger mellem maskiner. Produktet er i første omgang tiltænkt landbruget, hvor støv i sammenkoblinger ofte er et problem, men Hydro Safe kan bruges alle steder, hvor man har en sammenkobling, man gerne vil beskytte, f.eks. i fiske- eller vindmølleindustrien.

- Det er lidt overvældende at vinde, for det havde vi ikke regnet med. Altså bare det at gå videre ved det regionale mesterskab var en sejr, og så gå hele vejen i dag – det er en kæmpe sejr.

- Vi har lært exceptionelt meget af at arbejde med vores ide på grund af alle de faser, vi har været igennem. Det har været meget givende, og vi har bl.a. fået en enorm forståelse for, hvordan markeder og økonomi hænger sammen. Nu skal vi ud over stepperne og have gang i vores produktion. Så når vi kommer til EM, har vi ikke kun solgt 40 enheder, men måske 400 enheder, fortæller fra gruppen, der består af Christoffer Damgaard Hansen, Martin Bjerregaard Jensen og Mads Nicolai Rasmussen, lokale maskinmesterstuderende fra SIMAC, samt Rasmus Bahne Hylddal fra SDU.

Hydro Safe vandt, ifølge en pressemeddelelse, først deres kategori Service Innovation og 25.000 kroner sponsoreret af Bloomberg. Herudover fik gruppen yderligere 25.000 kroner, da de blev den samlede vinder i hele konkurrencen.

Hydro Safe skal nu repræsentere Danmark til JA Europe Enterprise Challenge 2020, som er Europamesterskabet i Entreprenørskab, i slutningen af juni.

Det er nu sjette gang, at studerende fra netop SIMAC henter en førsteplads ved DM i Entreprenørskab

Annonce

En ny generation af unge iværksættere

I alt havde 19 hold af studerende fra Danmark og en fra Grønland kvalificeret sig til DM, og alle deltagerne har i månedsvis trænet deres pitch-kompetencer og arbejdet med at udvikle og optimere deres ideer, som en del af uddannelses- og entreprenørskabsforløbet Start Up Programme.

- Vi ser en generation af unge, som er meget bevidste om de udfordringer, vi som samfund står overfor. Gennem entreprenørskabsforløb har de lært at udvikle ideer og løsninger, der kan skabe, forandre eller gøre en forskel i verden. Det er den generation af engagerede unge, som vi kommer til at se i iværksættermiljøet i årene fremover, og det glæder mig, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Fonden for Entreprenørskab står bag Start Up Programme og arrangerer DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Erhverv. Danmarksmesterskabet støttes også af Bloomberg, Entercard, Tønder Energi- og Miljøfond, Den Sociale Kapitalfond og Bristol-Myers Squibb, som hver står bag en af priserne på dagen. Herudover bidrager Opfinderrådgivning, Erhvervshus Hovedstaden og EY også til konkurrencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

Bo banker rusten af

Annonce