Annonce
Ugeavisen Svendborg

Succes med virtuel undervisning om demens

Pårørende til demensramte kan nu deltage i virtuelle møder og få gode råd samt svar på sprøgsmål. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen 

Svendborg: Sidst i januar gik Svendborg Kommune i luften med virtuel undervisning for pårørende til mennesker med demens via Teams. Der var 39 tilmeldinger til mødet med to-tre deltagere bag hver computerskærm, og Svendborg Kommune bød velkommen til pårørende lokalt samt langvejs fra, da der også var deltagere fra bl.a. Bornholm, København og Fyn. Der var også deltagere fra Ærø Kommune, som Svendborg Kommune samarbejder med omkring Demenscenter Sydfyn.

Undervisningen bestod ifølge en pressemeddelelse af to oplæg ved demenskonsulenterne omkring demenssygdomme og tips og gode ideer, når demens er blevet en del af familien, samt et oplæg om fremtidsfuldmagt ved en advokat.

I Svendborg Kommune tilbydes sædvanligvis fysiske møder to gange årligt fordelt over tre aftener med undervisning for pårørende til mennesker med demens. Grundet Covid-19 blev alle møderne i 2020 udsat.

- Der var stor succes med den virtuelle undervisning og vi som demenskonsulenter er glade for at have fundet en platform, hvor der fortsat kan tilbydes undervisning om demens og endda nå så bredt ud i Danmark.

- Virtuel undervisning er kommet for at blive, og vi ser meget frem til at udvikle på netop dette, så der i fremtiden både kan tilbyde møder fysisk og virtuelt, fortæller Julie Stina Lindgren, Vibeke Tang Larsen og Charlotte Gehring, demenskonsulenterne i Svendborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Genåbning fejret med kage

Annonce