Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svendborg Graphic 2020 får check på de internationale stjerner

Erik Potempa (Fynske Bank), Maja Lisa Hansen og Asbjørn Rune Bourgeat fra Svendborg Graphic på Svendborg Bibliotek. PR Foto
Kontant håndsrækning fra Fynske Bank sætter internationale navne på plakaten ved næste års festival.
Annonce

Svendborg: Folkene bag Svendborg Graphic er godt tilfredse - og med god grund.

Fynske Bank har nemlig valgt at støtte festivalen for animation, spil og tegneserier med 40.000 kroner. Penge, som skal bruges på at præsentere en perlerække af internationale navne i næste års festivalprogram.

- Vi har fra starten drømt om, at Svendborg Graphic skulle være en international festival, og vi er meget glade for at kunne præsentere navne som tegneren Dave McKean, Lorenzo Mattotti og konceptkunstneren Tuomas Korpi på festivalen til februar. Det bliver virkelighed i år takket være den økonomiske støtte fra blandt andre Fynske Bank, siger festivalleder, Asbjørn Rune Bourgeat.

Annonce

Batman og Mumitrolden

Engelske McKean, er blandt andre tegneren bag det legendariske Batman-album "Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth", og under festivalen i februar, kan de heldige møde ham i en Masterclass for første gang i Danmark nogensinde.

Finske Tuomas Korpi har skabt det visuelle univers i en helt ny nye animationsserie om Mumitrolden, som Svendborg Graphic helt eksklusivt har fået lov at vise afsnit af.

Annonce

Bjørne og historie

Den berømte tegneserieskaber, illustrator og animationsinstruktør Lorenzo Mattotti hentes fra Italien til festivalen, hvor han blandt andet præsenterer sin prisbelønnede film "Bjørnene fra Sicilien".

Men også et af de danske hovednavne bidrager til det internationale præg.

Henrik Rehr, som er kendt for hans store grafiske roman "Gavrilo Princip" hentes fra New York til Svendborg for at medvirke på årets festival i en samtale om at formidle historisk stof i grafisk form./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce