Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svendborg har nu en af landets største Spar-købmænd

Arne Petersen (tv) er indehaver, mens Jens Leermann er daglig leder i den ombyggede spar-butik på Wandalsvej. Foto: Michael Thorbjørnsen
Spar på Wandallsvej er efter en udvidelse nu en af landets største i Spar-kæden. Nye kølemontrer gør butikken mere miljørigtig.
Annonce

Svendborg: Efter knap fire måneder med håndværkere, der har arbejdet med udvidelse, ombygning og renovering, står Spar på Wandallsvej nu klar til en ny fremtid som en af de største butikker i Spar-kæden.

- I foråret overtog vi et nabolokale, som tidligere husede en frisørsalon, og da vi samtidig har udvidet vores salgsareal udendørs, dog under halvtag, har vi en butik på omkring 850 kvadratmeter, hvilket er en af de største i Spar-kæden i Danmark, fortæller indehaver Arne Petersen.

Arne Petersen, som også står bag Spar-butikken på Mølmarksvej, fortæller, at den største udgift i forbindelse med ombygningen har været investeringen i nye og flere kølemøbler.

- Vores gamle kølemontrer var efterhånden blevet så gamle, at de i 2021 ville være forbudt af myndighederne, så her skulle der ske noget i år. Da jeg så fik mulighed for at overtage nabolokalet, besluttede jeg mig for at give hele butikken et løft og samtidig installere moderne og stort set CO2-neutrale kølemontrer, forklarer Arne Petersen, der har 30 ansatte i forretningen, heriblandt ungarbejdere.

Annonce

Mere plads til kunderne

Spar-butikken har i forbindelse med ombygningen fået et nyt udtryk både inde og ude med et større indgangspart, afdelingen med blomster er udvidet, kasselinjerne er blevet bredere og længere, der er lavet en convenience-afdeling med et større udvalg af færdiglavet mad, og afdelingen med brød og kager fra Thurø Bageri er ligeledes vokset.

Arne Petersen foran den udvidede Spar-butik på Wandallsvej, som med sine 850 kvadratmeter nu er blandt de største i Spar-kæden. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Selvom vi har fået flere kvadratmeter at boltre os på, har vi ikke taget nye varegrupper ind. I stedet har vi indrettet forretningen således, at der bliver mere plads til kunderne og bedre præsentation af varerne.

Arne Petersen forklarer også ombygningen med den stigende konkurrence på dagligvaremarkedet. Fra Spar på Wandallsvej er der blot et par kilometer op til Svendborg Storcenter, hvor supermarkeder som Kvickly, Netto, Fakta, Aldi, Lidl og Rema 1000 konkurrerer om kundernes gunst.

- Vi har gennem de seneste år, på trods af den øgede konkurrence, oplevet en pæn vækst, og det skyldes en solid blanding af konkurrencedygtige priser, et større og mere varieret udvalg af varer samt en god service fra mine medarbejdere. Men skal vi fortsat kunne tiltrække kunder, så kræver det også en pæn og indbydende butik, siger han.


Da jeg fik mulighed for at overtage nabolokalet, besluttede jeg mig for at give hele butikken et løft og samtidig installere moderne og stort set CO2-neutrale kølemontrer

Arne Petersen


Arne Petersen glæder sig særligt over udvidelsen af blomsterafdelingen.

- Vestbyen har ikke en decideret blomsterhandler, og det kan vi se på efterspørgslen på mærkedage som Mors Dag, hvor vi hurtigt får udsolgt af vores buketter. Derfor vil man i fremtiden kunne finde et større udvalg i blomster, men også planter her i forretningen, siger Arne Petersen.

Annonce

Nyt byggeri venter

Han har været købmand i 32 år med start i Middelfart. I 1998 flyttede han til Sydfyn, hvor han i en årrække stod bag Spar i Tved, som han dog solgte for et par år siden. I 2011 overtog han Spar på Wandallsvej, hvor købmand Jens Leerman er den daglige leder.

Jens Leermann i den udvidede blomsterafdeling, hvor der - ligesom flere andre steder i den øvrige butik - er stillet nye kølereoler op. Foto: Michael Thorbjørnsen

Snart skal Arne Petersen i gang med endnu et byggeprojekt. Han har således lagt billet ind på et nyt Spar-supermarked, som skal have adresse i nybyggeriet på Nordre Skole-grunden, og som forventes at åbne dørene i november 2021. Spar-købmanden på Mølmarksvej nedlægges i samme anledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Ugeavisen Svendborg

Kor i nye klæder

Annonce