Annonce
Ugeavisen Svendborg

Svenskerne på Langeland

Torben Wahlstrøm fortæller historier i Svendborg Forsamlingshus. Arkivfoto
Annonce

Svendborg: Årets sidste Formiddagsfortælling i Svendborg Forsamlingshus finder sted onsdag d. 2. december kl. 10, og det er med Torben Wahlstrøm, der har skabt en fortælling om krigen i 1657-60.

- Fortællingen bliver med hovedvægt på kampen om Langeland og den efterfølgende besættelse. Kommandoen over øen blev givet i hænderne på Johan von Waldeck. Han fik tilnavnet Langelands bøddel, og i generationer efter krigen kunne man ikke nævne hans navn uden at slå korsets tegn og spytte over skulderen.

Fortællingen indledes således:

- Det var så koldt at sunde og bælter frøs til. Med et blev Fyn landfast med Jylland, med Langeland og med Lolland. Vejen til Sjælland var åben og dermed til hovedstaden. Det benyttede Krigerkongen Karl den tiende Gustav af Sverige sig af. Danmark havde erklæret Sverige krig. Det skulle de aldrig have gjort. Som en anden ræv på gåsejagt, gik han over den bro isen havde lagt over vandene. Han var på jagt efter det danske rige. På sin færd kom han til præstegården i Longelse på Langeland. Svenskerne slog på natklokken, der blev åbnet…

Det koster 50 kroner at høre historien til ende.

- Køb helst billet gennem www.svendborgforsamlingshus.dk, så er du sikker på at få plads, lyder opfordringen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce