Annonce
Ugeavisen Svendborg

Sydfyn viser vejen: Trafikpris til lokalt initiativ

De sydfynske iværksættere Janne og Johan Heichelmann tog imod den nationale trafikpris i den sydfynske hovedstad sammen med nogle af de eksperter, det hele handler om: Børnene. Her ses 6. klasseselever fra Ørkildskolen, afdeling Byen. Bagest er det Jørgen Bremholm fra GF Forsikring i Svendborg, som overrakte prisen på vegne af GF Fondens trafikpriskomite. (Foto: Alex Tran)

Iværksættervirksomheden "Trafik i Børnehøjde" har modtaget GF Fondens trafikpris til projektet "Kunst i trafikken - elever skaber deres egen skolevej'. De 20.000 kroner, der følger med anerkendelsen skal gå til arbejdet med at skabe flere trafiksikre skoleveje rundt omkring i landet.

Svendborg: - Indtil videre har vi lavet projekter i Svendborg, Aalborg, Roskilde og på Frederiksberg, og vi håber at komme ud til endnu flere dele af landet.

Det fortæller iværksætteren Johan Heichelmann, der sammen med sin kone, Janne, driver "Trafik i Børnehøjde". En iværksættervirksomhed, der har base i det sydfynske, og som forleden modtog GF Fondens nationale trafikpris for sin nytænkende tilgang til trafikudvikling omkring skoler. - Vores filosofi er, at de virkelige eksperter er dem, der skal bruge skolevejen, og det er jo eleverne. Derfor tager vi altid udgangspunkt i eleverne og deres ideer og så hjælper vi med at få skabt en sikker skolevej, fortæller Johan Heichelmann videre.

Vi er stolte over at støtte et lokalt projekt, der nu rækker langt ud over Svendborg. I har udviklet et innovativt projekt med fokus på trafiksikkerhed, og det er præcist den slags projekter, som GF Fonden gerne vil støtte.

Jørgen Bremholm
Eleverne fra Ørkildskolen arbejder med at udvikle nye ideer til en cykelbane på Frederiksøen. Foto: Alex Tran

Rækker langt ud over Svendborg

Det var Jørgen Bremholm fra GF Forsikring i Svendborg, som overrakte GF Trafikpris - og de 20.000 kroner, der følger med - til de lokale iværksættere.

- Vi er stolte over at støtte et lokalt projekt, der nu rækker langt ud over Svendborg. I har udviklet et innovativt projekt med fokus på trafiksikkerhed, og det er præcist den slags projekter, som GF Fonden gerne vil støtte. Vi kan lære meget af eleverne og deres kreative ideer, siger Jørgen Bremholm og fortsætter:

- Eleverne er ikke bundet af begrænsninger, men lader fantasien og kreativiteten få frit løb - og det kommer der nogle rigtig gode projekter ud af. Og så tror vi på, at eleverne vil gøre større brug af de sikre skoleveje, når de selv har haft indflydelse på, hvordan de skal være.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Flemming Madsen modtog skoleelevernes forslag til en ny cykelbane. Foto: Alex Tran
Annonce

Elever kom med forslag til cykelbane

Forud for prisoverrækkelsen, der fandt sted på Fremtidsfabrikken, havde elever fra 6.de på Ørkildskolen, afdeling Byen deltaget i en workshop på Frederiksøen. Her skulle de prøve en cykeltur i området og efterfølgende komme med forslag til en innovativ og familievenlig cykelbane på stedet. Og der var bestemt ikke mangel på kreative forslag. Eleverne kom med flere forskellige bud, men var alle enige om, at aktivitet, udfordringer og bevægelse var vigtige elementer, hvis cykelbanen skal blive en succes. På Fremtidsfabrikken overrakte eleverne så deres bud på, hvordan en cykelbane på Frederiksøen skulle se ud. Det socialdemokratiske byrådsmedlem Flemming Madsen modtog ideerne på Svendborg Kommunes vegne. Så nu bliver det spændende at se, om eksperternes forslag bliver til virkelighed.

Eleverne afprøver cykelbanen. Foto: Alex Tran
De sydfynske børn cykler forhåbentlig en mere sikker fremtid i møde på vejene. Foto: Alex Tran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Donation til flagallé

Annonce