Annonce
Ugeavisen Svendborg

Synoptik i Svendborg vil genanvende borgernes brugte kontaktlinser

Synoptik introducerer "Synoptik GenSyn", som skal bane vejen for en måde at skille sig af med brugt kontaktlinsemateriale og samtidig optimere genanvendelsen af plast i Svendborg. PR-foto
Nu er det muligt at aflevere sine brugte kontaktlister til Synoptik i Svendborg, der sørger for, at de bliver genanvendt.
Annonce

Svendborg: Hver aften smider kontaktlinsebrugere brugte kontaktlinser og emballage ud med normalt affald. Det vil Synoptik i Svendborg nu gøre en indsats for at ændre på: Optikerkæden indsamler og hjælper med at genanvende plast fra brugt kontaktlinsemateriale.

Det er første gang, at en optikerkæde gør det muligt at aflevere brugt kontaktlinsemateriale, som efterfølgende bliver genanvendt, skriver Synoptik i en pressemeddelelse.

- Hver husstand i Danmark har et stort plastforbrug. Dansk Affaldssortering anslår, at hele 175.000 ton plast bliver smidt ud om året. Med 75 procent af forbruget er plastemballage den store synder. Og i 2015 var det kun 32 procent plastemballage, der blev genanvendt i Danmark. Det placerede Danmark som det næstdårligste land i Europa til at genanvende plastemballage, står der i pressemeddelelsen.

Synoptik støtter Danmarks Naturfredningsforening med 20 kroner pr. kilo plast, som bliver indsamlet i butikken. PR-foto
Annonce

Synoptik GenSyn

Det vil Synoptik nu hjælpe med at ændre på. Optikerkæden introducerer derfor "Synoptik GenSyn", som skal bane vejen for en måde at skille sig af med brugt kontaktlinsemateriale og samtidig optimere genanvendelsen af plast.

- Synoptik i Svendborg indsamler, sorterer og hjælper med at genanvende det brugte kontaktlinsemateriale, så det ikke belaster miljøet unødigt og øger CO2-udledningen. For det er netop det, der sker, når det oliebaserede plast fra kontaktlinser bliver brændt. I hvert fald hvis det ikke er sorteret korrekt. Efterfølgende bliver plastmaterialet sendt til genanvendelse, så det senere kan blive til havebænke, trafikkegler og plastgranulat, lyder det.

Med plastindsamlingen støtter Synoptik samtidig Danmarks Naturfredningsforening med 20 kroner pr. kilo plast, som bliver indsamlet i butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce