Annonce
Ugeavisen Svendborg

Syret udstilling: Far og søn udstiller på SAK

Erik Flygenring og Søren Flygenring udstiller sammen på SAK, Svendborg. Foto: Helle Bache
Netop nu kan man fornøje sig med en af de mere syrede udstillinger, hvis man tager et smut ind til SAK Kunstbygning. Her udstiller Erik Flygenring og Søren Flygenring, far og søn, indtil 25. oktober.
Annonce

Det er en udstilling af de mere syrede, med et kig ind i de skæve eksistensers paradis. Begge kunstnere praktiserer en munter surrealisme

SAK Kunstbygning


Svendborg: I de tre rum på SAK, der bliver kaldt Privaten, kan man i den kommende tid se en udstilling af far og søn under overskriften "2 x Flygenring". Den tidligere landinspektør Erik Flygenring og sønnen kemiingeniør Søren Flygenring Basset er begge autodidakte, men de har begge til trods for deres nøgterne arbejdsfelter åbnet en bagindgang til sindets krinkelkroge, oplyser SAK i en pressemeddelelse.

- Det er en udstilling af de mere syrede, med et kig ind i de skæve eksistensers paradis. Begge kunstnere praktiserer en munter surrealisme, står der i pressemeddelelsen.

Her ses et værk af Erik Flygenring. Foto: Helle Bache

Erik Flygenring viser både skulpturer og malerier befolket med nogle små menneskelignende væsner, kaldet gemytter, der reflekterer og udsættes for tilværelsens store og små problemstillinger.

Søren Flygenring Basset maler og tegner med en salig livsappetit. Med inspiration fra argentinsk tango, jazzmusik og iagttagelse af livets store teater opstår billeder, der muterer Sci-fi-film med middelalderlige optog og tegnefilm.

Søren Flygenring bliver blandt andet inspireret af argentinsk tango og jazzmusik. Foto: Helle Bache

- Jeg maler for oplevelsens skyld og for at dele min glæde ved livet med publikum, siger Søren Flygenring Basset om sin proces i pressemeddelelsen, og tilføjer:

- Når jeg sætter penslen til lærredet ved jeg aldrig helt præcist, hvad der vil ske. Min hånd begynder straks at bevæge sig, som om den har en egen vilje, og jeg sidder og ser livet på lærredet udfolde sig for mit blik. Når billedets konturer er faldet på plads, starter den bevidste proces, hvor jeg selv fortolker, hvad jeg ser foran mig på lærredet, hvorefter jeg går i gang med at vælge farver, lægge lys og skygger og laver detaljerne, for på den måde at give tredimensionelt liv til de nyfødte figurer.

Udstillingen havde fernisering 19. september og udstillingen kører frem til 25. oktober.

Det er en udstilling af de mere syrede, med et kig ind i de skæve eksistensers paradis, står der i en pressemeddelelse. Foto: Mireille Flygenring Basset
Far og søn udstiller på SAK i Svendborg. Foto: Helle Bache
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce