Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tømrer vil følge sine opgaver helt til dørs

Søren Mohr er 44 år og bor i Vester Skerninge sammen med sin hustru , Cammilla Mohr, og børnene Clara og Silas. Privatfoto
Søren Mohr fra Vester Skerninge har videreuddannet sig til bygningskonstruktør i en moden alder. Nu vil han både bruge sin kunnen med hænderne og som byggeteknisk rådgiver.
Annonce

Vester Skerninge: Midt i livet besluttede tømreren Søren Mohr sig for godt fire år siden sig for at videreudanne sig, og han klarede sig igennem uddannelsen til bygningskonstruktør med topkarakterer.

- Jeg vil klart anbefale andre at gøre det samme. Jeg har aldrig tidligere været så motiveret i mit liv, og det gjaldt de fleste af de lidt ældre studerende, siger Søren Mohr, som have studiekammerater mellem 18 og 50 år.

- Det gav en god dynamik, for de ældre bidrager med erfaring, og de unge er gode til it, siger han.

Siden han blev færdig med uddannelsen for et år siden, har Søren Mohr været ansat som KS - og konstruktionsspecialist og bygningskonstruktør hos et firma i Svendborg. Men fra den 1. februar vil han staret sit eget firma, Din Tømrer & Konstruktør, i Vester Skerninge.

- Jeg har en stor kærlighed til tømrerfaget, og jeg er god til at bruge mine hænder. Det savner jeg, og jeg savner at få brugt min krop. Det med at sidde stille fra 8 til 16 er ikke mig. Jeg vil også gerne have mere kontakt med kunderne, for jeg kan godt lide at komme ud og hjælpe dem med at finde gode løsninger på deres behov.

Søren Mohr var selvstændig tømrer fra 2013 til 2016. Da han begyndte på uddannelsen var både han selv og hans hustru, fysioterapeuten Cammilla Mohr, selvstændige.

- Det hang ikke rigtigt sammen med to lidt for travle forældre, for vi skulle jo også tage os af vores to børn, så det var dejligt at have nogle år, hvor jeg havde mere overskud til dem. Men nu har de nået en alder, hvor de er mere selvhjulpne, og så kan det godt fungere igen, siger Søren Mohr, som er far til Clara på 13 år og Silas på 10.

Han glæder sig til at blive sin egen chef igen.

- Jeg er meget ærekær og lægger stor vægt på, at kvaliteten er i orden. Ved at blive min egen herre kan jeg selv bestemme, hvilke projekter, jeg tager ind, og sikre mig, at jeg har tiden og kompetencerne til at løse dem ordentligt.

Søren Mohr vil både tilbyde tømrerarbejde, byggeundersøgelser, byggestyring og rådgivning. Det er ikke det almindeligste, at den samme person er både bygningsrådgiver og tømrer, fortæller Søren Mohr.

- Mange af de håndværkere, der videreuddanner sig, har problemer med nedslidning, så de ønsker ikke at arbejde som tømrere bagefter. Det var ikke min situation. Jeg havde bare lyst til at dygtiggøre mig og have nogle år med større frihed.

Søren Mohr ser gerne, at firmaet kommer til at vokse og få ansatte, når han får opbygget en kundekreds.

- Men det er vigtigt for mig, at det ikke bliver større, end at jeg stadig har personlig kontakt med alle mine kunder.

1. februar etablerer Søren Mohr sit eget firma, "Din tømrer" i Vester Skerninge. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Kunstner viser rundt

Ugeavisen Svendborg

VM-bord til Sydfyn

Annonce