Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tag cyklen i maj og vind en el-cykel

Foråret er her efterhånden - også vejrmæssigt. Så nu er det tid til at droppe bil, bus og tog og i stedet tage cyklen på arbejde, opfordrer Cyklistforbundet til og lokker med en gratis el-cykel. Arkivfoto: Foto Bo Børresen
Cyklistforbundets kampagne "Vi cykler til arbejde" går i gang til maj, og i år er Svendborg Kommune samarbejdspartner. Og man kan vinde en el-cykel.

Svendborg:

Cyklistforbundets forårskampagne "Vi cykler til arbejde" får hvert år tusindvis af kollegaer til at inspirere hinanden til at cykle mere. Svendborg Kommune bruger årets kampagne til at sætte fokus på sundhed og fællesskab på arbejdspladser i kommunen. Som noget nyt kan der i år også cykles med fra hjemmekontoret.

Netop nu opfordrer Svendborg Kommune arbejdspladser i kommunen til at stille et hold til arbejdspladsernes årlige cykelkampagnen, hvor man på holdbasis konkurrerer på flest cykeldage i maj.

For corona eller ej - årets "vi cykler til arbejde" er vigtigere end nogen sinde, mener man i både Svendborg Kommune og Cyklistforbundet. Der kan nemlig cykles med fra hjemmekontoret, fortæller kampagneleder i Cyklistforbundet, Sidsel Friis Marxen:

- Måske brugte du, før corona sendte dig hjem, 30-60 minutter på at tage på arbejde. I dag bruger du måske et par minutter på at sætte din arbejdsplads op på køkkenbordet. Den sparede tid er din egen, og den skal du selvfølgelig bruge til dejlige cykelture, siger Sidsel Friis Marxen.

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer på www.vcta.dk. Jo flere dage holdet cykler i maj, desto flere lodder får holdet til den afsluttende lodtrækning om årets hovedpræmie: En elcykel af det hollandske kvalitetsmærke Gazelle til alle på vinderholdet.

Nemt at være med

Alle deltagere får en miniguide med ideer til at komme op på cyklen fra hjemmearbejdspladsen og holde den fælles holdgejst op – for eksempel kan man aftale, at alle tager en cykeltur efter frokost sammen hver for sig. Alle virksomheder tilbydes desuden en afsluttende oversigt over de opnåede sundheds- og klimaeffekter af medarbejdernes cykelindsats.

Svendborg Kommune er samarbejdskommune på årets kampagne og håber, at mange arbejdspladser stiller hold til kampagnen og bruger det som anledning til at styrke ikke bare egen sundhed, men også fællesskabet og humøret på arbejdspladsen.

Er man blandt dem, som tager ind på arbejde, behøver man ikke cykle hele vejen for at deltage. Det er nok, hvis man cykler til tog eller bus for at tage offentlige transportmidler resten af vejen.

Cyklistforbundet kører i år kampagnen for 25. gang. Gennem årene har op mod en million danskere cyklet sommeren i møde og sammen med kollegaerne fået stærke oplevelser med kampagnen

Vi cykler til arbejde

Kører 1.-31. maj – tilmelding på www.vcta.dk

Man tilmelder sig i hold på 2-16 kollegaer og dyster om flest dage på cyklen

Man kan vinde både forskellige særpræmier og årets hovedpræmie: En Gazelle-elcykel til alle på vinderholdet

Med kampagnen følger et aktivitetskatalog til virksomhederne med ideer til lokale konkurrencer, events og aktiviteter, så man som arbejdsplads får mest ud af at være med

Alle virksomheder tilbydes en afsluttende oversigt over de opnåede effekter af medarbejdernes cykelindsats målt på bl.a. sparede sygedage og sparet CO2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce