Annonce
Ugeavisen Svendborg

Teater i forsamlingshuset: Forestilling om drømme og mareridt

Unge scenekunstnere fra hele Europa har sammensat en forestilling, som den 8. og 9. maj vises i Svendborg Forsamlingshus. Pr-foto
Den 8. og 9. maj er der mulighed for at opleve et internationalt ungt scenekunstensemble i Svendborg Forsamlingshus.

Svendborg: "Dreams & Nightmares" er titlen på den forestilling, som handler om glæder og udfordringer som ung kunstner, og som vises lørdag den 8.maj kl. 20 og søndag den 9.maj kl. 16 i Svendborg Forsamlingshus på Lundevej 2.

Bag forestillingen står det internationale ensemble Arttrain, som i mere end 20 år har arbejdet for at promovere anvendelsen af de kunstneriske fag som et værktøj for lyst til læring og sågar lyst til livet.

Det er sket igennem utallige projekter overalt i Europa for unge mennesker, som både har fået  et kunstnerisk indspark ved, sammen med unge fra 3-4 andre lande, at deltage i workshops med dans, musik og cirkus.

Annonce

Nogle af disse unge mennesker har siden uddannet sig indenfor en kunstart, blot for at blive lammet af pandemien og generelt at opleve vanskeligheden ved at overleve som udøvende kunstner.

Den unge, danske danser Clara Wärme fortæller således i en pressemeddelelse, at man ikke får ansættelse i et kompagni uden i forvejen at have erfaring fra et sådant, og det er grunden til, at Arttrain nu i fem uger eksisterer som et professionelt ensemble.

“Dreams & Nightmares” er en cross-over forestilling, der netop nu er under udvikling i samarbejde mellem instruktør Thomas Corneliussen og kunstnerne, der alle er i alderen 22-30 år.

Støtte fra EU

Arttrain har fået støtte til projektet fra EU-programmet Erasmus+, og de 20 medvirkende skuespillere, dansere, musikere, tryllekunstner, video-artister mv fra otte forskellige lande skulle efter premieren have været på turné rundt om Østersøen.

Men covid-19 har vendt op og ned på meget, og turplanerne er blevet lavet om gang på gang for nu at være landet på en turné rundt om Storebælt.

Som en del af forberedelserne til forestillingen ”Dreams & Nightmares” har en Arttrain-gruppe arbejdet med Art Train Podcast nr. 1 ”Clara the Dancer”, der bl.a. handler om Clara Wärmes kamp for at bevare drømmen og håbet i forbindelse med en alvorlig knæskade og operation.

Clara er heldigvis nu tilbage på scenen og kan også opleves Svendborg Forsamlingshus.

Billetter kan købes på www.svendborgforsamlingshus.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce