Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tid til nye vinduer? 92 procent af Svendborgs parcelhuse kan med fordel energirenoveres

En totalistandsættelse, der blandt andet omfatter nye vinduer, hulrumsisolering og tagforbedringer, kan høvle mange kroner af forbrugsregningen. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Tal fra Energistyrelsen viser, at næsten samtlige registrerede parcelhuse i Svendborg Kommune har et energimærke på C eller lavere. Renovering kan være godt for pengepungen i det lange løb, mener afdelingsdirektør i den lokale sparekasse.

Svendborg: Hvis du netop har købt, solgt eller bygget hus, har du sikkert gjort dig overvejelser om boligens energimærke. Men også selvom du ikke står midt i et hjemligt skift, er det måske alligevel værd at bruge lidt tid på at tjekke energimærket på dit hus.

Ifølge statistik fra Energistyrelsen, som Middelfart Sparekasses Svendborg-afdeling er dykket ned i, kan energiforbruget sænkes markant i mange af kommunens boliger. Ud af de 5628 energimærkede parcelhuse i Svendborg Kommune befinder 92 procent sig i energiklasse C, D, E, F eller G.

- Et energimærke C eller derunder betyder, at der sandsynligvis kan være noget at hente, både for miljøet og for boligejerens pengepung, uanset om det er vand-, varme- eller strømforbruget, der kan sænkes, udtaler Steen Tinsfeldt, afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse i Svendborg, i en pressemeddelelse.

Annonce

Besparelser kan finansiere renoveringen

Hvad end, der er tale om efterisolering af taget, hulmursisolering, nye vinduer eller noget helt fjerde, afhænger helt af det enkelte hus. Uanset hvad vil det ofte være en god investering at energioptimere huset.

- Vi ser ofte, at investeringen nu og her opvejes af den månedlige besparelse, fordi dine forbrugsudgifter falder. Desuden bliver dit hus mere værd, hvis du løbende vedligeholder og energirenoverer, siger Steen Tinsfeldt.


Vi ser ofte, at investeringen nu og her opvejes af den månedlige besparelse, fordi dine forbrugsudgifter falder.

Steen Tinsfeldt, afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse i Svendborg


Det er lovpligtigt at energimærke bygninger ved salg og udlejning. Formålet med et energimærke er at synliggøre energiforbruget og de eventuelle muligheder der er for at spare energi i bygningen.

Parcel-, stue- og rækkehuse under 25 år kan få lavet et energimærke uden bygningsgennemgang, et såkaldt automatmærke. Automatmærket genereres ud fra bygningsreglementet på det tidspunkt, huset blev bygget.

Energimærkefordelingen i Svendborg Kommunes parcelhuse

* Energimærke A – 275 boliger

* Energimærke B – 174 boliger

* Energimærke C – 822 boliger

* Energimærke D – 1540 boliger

* Energimærke E – 1151 boliger

* Energimærke F – 796 boliger

* Energimærke G – 870 boliger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce