Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tidsrejsende tour de force: På en enkelt dag viser Svendborg Museum gymnasieelever vej gennem 800 års lokalhistorie

På Historiens Dag oplever elever fra Svendborg Gymnasium historien på stederne, hvor den udspillede sig. Her fortæller arkæolog Marie Vang Posselt om kulturarven i Sofienlund Skov. Foto: Svendborg Museum

Svendborg: Fra middelalderens mørke over besættelsestid til smuglerhistorier, skæbner på Fattiggården og de spedalske ved Sundet; Svendborgs fortid spænder vidt

Torsdag 15. april 2021 henter Svendborg Gymnasiums 350 elever i 1.g ny paratviden at proppe i den alment dannende rygsæk, når gymnasiet i samarbejde med Svendborg Museum afholder Historiens Dag.

Dagen er en tematisk tour de force gennem 800 års lokalhistorie og skal give gymnasieeleverne en fælles referenceramme for livet på egnen gennem skiftende perioder; en måde at forankre de unges daglige liv - hvor de bor, læser og færdes - i et sted, der strækker sig mange århundreder bagud i tid.

Dagen er tilrettelagt omkring syv tema-poster fordelt rundt om i byen, og Svendborg Museums inspektører og arkæologer står for formidling af de enkelte temaer: eksempelvis fortæller museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen om Svendborgs søfartshistorie, mens arkæolog Andreas Frederiksen giver eleverne en introduktion til de spedalske ved Sundet. Ambitionen er, at eleverne fremover, når de modtager undervisning i historie, kan koble det lokale og det globale i et nyt syn på deres by.

Historiens Dag har været afholdt af Svendborg Museum og Svendborg Gymnasium siden 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce