Annonce
Ugeavisen Svendborg

Til sommer kommer Borgerservice ud til dig

Det var Dorthe Ullemose, som kom på ideen med en borgerservicebus. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En eldreven borgerservicebus er til sommer klar til afgang.
Annonce

Svendborg: Til sommer vil en mobil og eldreven borgerservicebus kører rundt til en række forskellige betjeningssteder i Svendborg Kommunes mange mindre byer. Her kan man få hjælp til at forny pas og kørekort, få fritagelse fra digital post, søge om helbredstillæg, indlevere ansøgninger og meget andet. Med få undtagelser er det samme service som i Borgerservice i Svendborg.

Den mobile borgerservice vil køre i en turnusordning mellem betjeningsstederne, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Det er et virkeligt godt initiativ, mener Pia Dam, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

- Vi kan på den måde servicere borgerne i de lokale områder, og det vil være godt for de borgere, der af forskellige årsager ikke har mulighed for at benytte Borgerservice i Svendborg.

- Der bliver arbejdet på at få en grøn løsning - altså et eldrevet køretøj. Der er desværre en forholdsvist lang leveringstid, da der er tale om en ny model på det danske marked, så løsningen forventer vi først i drift hen til sommer, forklarer Pia Dam.

Ideen til den mobile borgerservicebus kom fra byrådsmedlem Dorte Ullemose.

- Jeg er glad for at mit idé bliver til noget. Det bliver en rigtig god løsning for borgene i vores lokalområderne. Samtidig bliver det også en grøn løsning, vi får, siger Dorte Ullemose.

Tiden frem til at sætte bilen i drift, bliver brugt til at specialbygge bilens kasse til formålet, og til at finde praktiske løsninger for placering og parkeringsmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce