Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tilflytter fandt nye veninder gennem netværk

Lone Hansen, nytilflytter, har fundet nye, sydfynske veninder gennem netværket Boblberg.
Lone Hansen flyttede for et år siden til Svendborg og har her fundet nye veninder gennem netværket Boblberg.

Svendborg: For et års tid siden valgte Lone Hansen, 54 år, og hendes mand at flytte til Svendborg fra Frederiksberg, hvilket betød, at Lone også flyttede fra sit netværk og de nære relationer.

Pludselig stod hun i Svendborg uden noget netværk. Gennem det digitale netværk Boblberg har hun dog fået skabt et helt nyt netværk med nogle gode veninder, som hun ser jævnligt. Lone og en af hendes nye veninder har blandt andet været på sheltertur, vandre- og caféture, og de har også haft tid til hyggelige stunder over et glas vin.

Lone Hansen har altid været meget social af natur, og hun holder meget af udeliv, yoga og det at hjælpe, hvor hun kan, hvilket også afspejler sig i hendes hverdag, hvor hun arbejder på et sygehus i psykiatrien.

Annonce

- Da jeg flyttede til Sydfyn kunne jeg derfor godt tænke sig at få et nyt netværk og møde personer, jeg kunne vandre med eller gå til yoga med, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Fandt shelterveninde

Lone Hansen kom i tanke om, at hun før var blevet anbefalet Boblberg af en tidligere vandremakker.

- Da flyttede til Svendborg, tænkte jeg, at jeg ville give Boblberg en chance og se, om jeg kunne finde nye bekendtskaber, der havde de samme interesser som mig selv.

- Jeg oprettede derfor en bobl, hvor jeg søgte andre, som hun kunne vandre eller gå til yoga med, gå i biografen eller få et glas vin sammen med efter arbejde en fredag aften, siger Lone Hansen.

Udover at hun selv lavede en bobl, kontaktede hun også andres bobler. Hun kom blandt andet i kontakt med Helle, som søgte nogle at tage i shelter med.

En kontakt blev etableret og en tur planlagt.

- Det var en kæmpe succes, og vi fik også deres mænd med. Venskabet har nu udviklet sig til adskillige vandre- og caféture, men også til hyggelige stunder over et glas vin.

Derudover har Lone Hansen mødtes med Terese, som havde mødt en anden kvinde gennem Boblberg, og hun havde så fundet en tredje veninde. Så lige pludselig var de blevet et hold på fire, som nu hygger sig sammen en gang om måneden.

Lone Hansen har også efterfølgende gjort brug af Boblberg gennem sit arbejde, hvor hun har anbefalet borgere at gå ind på platformen for at kigge nærmere på de mange muligheder.

- Boblberg er nemt og et sted, hvor man finder virkelige gode og forskellige venner. Jeg har bestemt planer om at gøre mere brug af Boblberg en anden gang, måske til nogle af de gode lokale arrangementer, havnefester og meget andet, så snart  landet åbner mere op igen, siger hun.

Boblberg skaber kontakt

Boblberg.dk er en gratis, digital platform for sociale fællesskaber og bekæmpelse af ensomhed.

Mere end 340.000 medlemmer deler allerede deres interesser med hinanden og søger alt fra nye venner, motionsmakkere og kulturgrupper til nogen at snakke med i en svær tid og digitale pennevenner.

Boblberg samarbejder med landets kommuner og landsdækkende organisationer om at skabe en social relation mellem andre mennesker på baggrund af fælles interesser.

Alle kan bruge Boblberg på et tidspunkt i deres liv, så måske søger du selv, eller kender nogle, som kunne have brug for et fællesskab?

Se mere på https://boblberg.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Teater i nyt lys

Annonce