Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tobias Wiklund tryller bløde toner frem på kornetten

Kornettisten Tobias Wiklund og hans kvartet kigger forbi Giant Steps torsdag 8. oktober klokken 20 på Arne B. PR-foto
Annonce

Svendborg: Jazztrompetisten og -kornettisten Tobias Wiklund er svensker, men det er i Danmark, han har slået sine musikalske folder. Efter sin uddannelse på Rytmisk Musikkonservatorium har han i flere år været en fast bestanddel af det københavnske jazzmiljø. Han er almindeligvis kendt som trompetist. Og det er da også trompet han spiller, når han blandt andet vikarierer i DR Big Band eller i Stockholm Jazz Orchestra, men spiller Wiklund i mindre grupper, for eksempel i den norsk/danske trommeslager Snorre Kirks kvintet, sammen med Kira Skov eller i eget regi, er det foretrukne instrument den bløde og varme kornet.

Torsdag 8. oktober klokken 20 besøger Tobias Wiklund Giant Steps med sin egen kvartet. Her får publikum serveret musik fra debutpladen "Where the Spirits Eat", hvor kapelmesteren har blandet kortene med egne kompositioner, der består af både intens minimalisme, smukke ballader og udadvendt swingende jazz, krydret med Song of the Vipers samt Weather Bird, begge udødeliggjort af Armstrong - en af heltene.

- Tobias Wiklunds store tekniske kunnen og flotte klang er en nydelse og bliver bestemt ikke ringere af samspillet med hans tre eminente og fortrolige musikere, blandt andet Svendborg-bassisten Lasse Mørck, som nu er tilbage i Danmark efter flere år i Mexico, skriver Giant Steps i en pressemeddelelse.

Desuden medvirker Simon Toldam og Daniel Fredriksson på henholdsvis klaver og trommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Annonce