Annonce
Ugeavisen Svendborg

Toner fra tårnet: Musikalsk krammer til de unge

Rikke Bekker, chefredaktør på Fyns Amts Avis og Ugeavisen Svendborg, har ønsket "Kære Linedanser", som klokkenist Povl Balslev vil spille klokken 16 og sende ud over byen fra tårnet i Vor Frue kirke. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Hør melodien til "Kære Linedanser" fra torsdag til onsdag klokken 16.00 over midtbyen. Melodien er ønsket af chefredaktør Rikke Bekker.

Svendborg: Rikke Bekker, chefredaktør i avishuset i Sankt Nicolai Gade og dermed også øverste chef for denne avis, tænkte på de unge, da hun blev bedt om at finde en melodi/sang til "Toner fra tårnet".

- Nu er genåbningen heldigvis i gang, og jeg har de seneste måneder tænkt meget på særligt de unge, der har kæmpet med ensomhed og isolation hjemme foran skærmene.

- Det må være så trist at få sin ungdom mast inden for hjemmets fire vægge, for vi halvgamle har jo forhåbentlig haft vores berusende del af sjove ungdomsår og måske nogle af os endda ligefrem har haft godt af et lavere tempo under nedlukningerne, siger Rikke Bekker, der med sit valg af melodi, "Kære Linedanser",  sender en kæmpe musikalsk krammer til de unge.

- Nu begynder vores alles linedans med at få vores fysiske sociale liv i gang igen. Det kan også være svært. Og måske dobbeltsvært for de unge. Her hjælper de toner og tekst fra Per Krøis Kjærsgaard, der skrev det som en konfirmationssang til sin niece, mens han selv var på vejen jorden rundt på en båd sidst i 1990'erne.

- Og man kan nærmest høre ham tæt på naturen og tæt på de store tanker om, hvad der virkelig betyder noget i livet. Det er kort sagt smukt. Også den let sørgmodige melodi, der rammer det højtidelige så flot ind, begrunder Rikke Bekker.

- Jeg kan næsten ikke vælge, hvilke ord, der er bedst og vigtigst, men lige nu trænger vi til at danse og mødes med folk – og at mødes under åben himmel og nyde livet i solen. Jeg vil glæde mig til at nynne til og være taknemmelig, når Povl Balslev spreder det her gode håb ud over Svendborg.

Kære Linedanser

"Kære linedanser" er skrevet af Per Krøis Kjærsgaard, der skrev det som en konfirmationssang til sin niece, mens han selv var på vejen jorden rundt på en båd sidst i 1990'erne.

Per Krøis Kjærsgaard har tidligere fortalt, at sangen henter inspiration fra Storm P. s tegning  "Linedans. Fra vugge til grav" fra 1945, der viser en typisk lille Storm P.-mand, der balancerer højt på en line udspændt mellem vuggen med sutteflasken og endestationen den åbne grav, hvor spaden stadig står i den opgravede jord.

Linedansen som billede på livet er gennemgående i sangen, der opfordrer til at træde ud på linen og at ville og turde livet med alle de glæder, sorger, udfordringer og valg, det rummer. For enden af problemerne venter nemlig stjerneskuddene, himlen, lykken, evnen til at sige til og fra samt din egen vej.

Forfatteren fortæller selv, at sangen først og fremmest handler om fællesskab. Et fællesskab, hvor vi kan være os selv (og os selv bekendt) samtidig med, at vi giver de andre i fællesskabet den samme mulighed.

Første vers i sangen lyder således:

Kære linedanser, udspændt

ligger foran dig

selve livet

du fik givet gå

nu kun din vej.

Du må turde træde ud

 hvor dit liv kun er dit.

Det briste eller bære må

dette ene skridt.

Give fra dig hvad du magter

da ser du

en dag du nåede ud

og danser til himmelens stjerneskud

- Glædelig genåbning – og vi må alle huske også de her ord: ”Du må turde træde ud, hvor dit liv kun er dit – det briste eller bære må, dette ene skridt”.

- Grib livet, slutter og opfordrer Rikke Bekker.

Det er klokkenist Povl Balslev (t.h.), Vor Frue Kirke, som på hverdage klokken 16.00 spiller de ønskede melodier fra kirketårnet. Arkivfoto: David Bernicken
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sølv til Magnus

Annonce