Annonce
Ugeavisen Svendborg

Toner fra Tårnet: Positiv sang løfter humøret

Ulrik Feveile Nielsen, filialdirektør i Spar Nord Svendborg, har ønsket "Sikken dejlig dag" til toner fra Tårnet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Filialdirektør Ulrik Feveile har til toner fra Tårnet ønsket "Sikken dejlig dag" af Stig Møller.

Svendborg: Selvom det kan gå op og ned i bankverdenen, så er filialdirektør i Spar Nord Svendborg Ulrik Feveile generelt en glad og optimistisk mand, der ser på positivt på dagene, der kommer. Derfor har han til Toner fra Tårnet ønsket Stig Møllers "Sikken dejlig dag", som fra på torsdag vil blive spillet fra tårnet af Vor Frue kirke af klokkenist Povl Balslev - på hverdage klokken 16.

- "Sikken dejlig dag" - titlen siger det hele, for dagen kan kun blive dejlig, hvis du starter med at høre sagen og samtidig selv ønsker at gøre den dejlig, forklarer Ulrik Feveile, som husker tilbage på 1994, da sangen blev udgivet:

- Det var året, hvor jeg første gang blev chef for en filial i Nordea-koncernen. Filialen lå naturskønt i Skødstrup med udsigt ud over Århus Bugt. Jeg var kun 26 år gammel, men klar til at erobre hele det nordlige Århus. Det var også året, hvor min kone og jeg købte vores første hus ud til vandet tæt på Skødstrup - nu var vi klar til at stifte familie, og det gjorde vi året efter, da vi fik vores datter Stine. Kort sagt: Der var styr på det hele, og jeg følte, at livet var en leg, mens jeg nynnede med på Stig Møllers herlige sang.

Annonce

Lys sang på mørke dage

Efter fire år nord for Århus rykkede familien teltpælene til Støvring syd for Ålborg.

- Jeg arbejdede dog stadig i Århus og havde en lang transporttid hver dag, og i de triste måneder, hvor det var mørkt, når jeg kørte både ud og hjem, så kunne jeg godt finde på at lytte til  Stig Møllers herlige solskinssang, det fik turen til at gå nemmere.

- "Sikken dejlig dag" er en let og enkel melodi, den hylder livet, og jeg bliver glad i låget, når jeg hører den.

Det er Stig Møller, som i 1994 skrev "Sikken dejlig dag". Arkivfoto

- Nu er livet jo ikke kun fyldt med liv og glæde, og jeg har på egen krop og sjæl mærket tidlige dødsfald og kræftsygdom, og i de svære perioder er det en dejlig sang, der kan løfte humøret. Kort sagt gælder det om at nyde livet og glæde sig over hver eneste dag, siger Ulrik Feveile, som også håber på positive vibrationer, når Spar Nord om kort tid flytter adresse fra Sankt Nicolai Gade til et helt nyt domicil ved Føtex.

Stig Møller er født i 1945 i København, han har udgivet en lang række soloalbums, derudover har han været med i Steppeulvene samt Skousen og Ingemann, men "Sikken dejlig dag" har været hans største hit.

Sikken dejlig dag det er i dag

Sikken dejlig dag det er i dag

Jeg må synge og danse med dig

For der er noget inde i mig der siger

At livet også er en leg

Sikke'n dejlig dag det er i dag

Se på solen der skinner for dig

Selvom du i mørket ikke så

At du var på vej

Sikke'n dejlig dag det er i dag

Gid alle børn på vor runde jord

Kunne elske Deres far og mor

Sikke'n dejlig dag det er i dag

Verdens vanvid

Hvorfor dog det Jeg elsker livet

og det er det jeg ved

Sikke'n dejlig dag det er i dag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Viser på vandet

Annonce