Annonce
Ugeavisen Svendborg

Torsdage med mad som vor mormor lavede den

Hotelchef Ellen Sandal og køkkenchef Michael Linke, Hotel Ærø, inviterer nu til mormormad hver torsdag. Privatfoto
Hotel Ærø går tilbage til rødderne med sit nostalgiske mormorkøkken
Annonce

Svendborg: Hotel Ærø i Svendborg har været hotel og gæstgiveri siden 1857, da det blev udskilt fra brændevinsbrænderiet i naboejendommen. Det er således både byens ældste hotel og restaurant - og har haft forbavsende få ejere. Kun to i de sidste 50 år.

De nuværende ejere, Jørgen Lundsgaard og Niels Højlund, købte hotellet for at forhindre, at det blev McDonalds-restaurant - og således sikre det historiske hotels fortsatte drift i sine autentiske rammer.

Restauranten har altid været garant for et klassisk dansk hotelkøkken.

- Mange svendborggensere får stjerner i øjnene, når de tænker tilbage på selskaber, hvor de har nydt de klassiske danske retter som stegt ål, gule ærter, æggekage og højreb, fortæller hotelchef Ellen Sandal i en pressemeddelelse.

- Retter, som har fået ny aktualitet under navnet ”mormormad”, og hvor selv stegt flæsk med persillesovs har fået kultstatus. Og pludselig får man tanken: ”Hvornår var det nu min mormor lavede mad, og "hvordan smagte den”, siger Ellen Sandal.

Hotel Ærø vil gerne genoplive disse fordums klassiske retter og atmosfære. Derfor vil hotellets køkken lave en ugentlig (hver torsdag) ”Mormoraften".

- En aften, hvor der serveres de retter som huskes fra barndommen, men få laver. Fordi de enten er for komplicerede, for tidsrøvende eller fordi råvarerne er for svære at fremskaffe, siger Ellen Sandal.

- Vi starter med mormor fra 50'erne og retter som oksehaleragout, gule ærter, klipfisk og brunkål. Datoerne for de enkelte retter kan ses på vores side på Facebook eller hjemmeside.

Hotel Ærø er selvfølgelig lydhør for forslag fra senere mormorperioder.

- Så kan retter som grydekylling med rabarberkompot, mørbradgryde, kalvefrikassé og flere andre komme i spil. Eller hvad med en aften med rigtig flæskesteg - fra en gris, der har gået og solet sig i mudderet og nydt livet, siger Ellen Sandal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce