Annonce
Ugeavisen Svendborg

Torvecafeen: Mindre restaurant - mere café

Det nye makerpar i Torvecafeen Svendborg: Bobby Capion (tv) og Jens Christian Forsberg-Olesen. Foto: Michael Thorbjørnsen
Bobby Capion og Jens Christian Forsberg-Olesen er det nye makkerpar på Torvecafeen, hvor der kommer flere events, smagninger og musik.
Annonce

Svendborg: Mere café - mindre restaurant, flere events, smagninger og livemusik.

Sådan lyder opskriften på nyt liv og en ny start for Torvecafeen Svendborg, efter at forpagteren gennem fem år, Janie Brandt Hansen, i sidste uge fortalte Fyns Amts Avis, at hun nu opgiver at få gjort sin restaurant på Torvet til en god forretning.

Bobby Capion og Jens Christian Forsberg-Olesen, det nye makkerpar på den centrale adresse midt i Svendborg, er derimod anderledes optimistiske, selvom der i forvejen er mange spisesteder og cafeer i byen.

- Der er generelt en stadigt stigende søgning til cafeer og med Torvecafeens centrale placering samt et nyt koncept for stedet, tror vi på, at det nok skal lykkes at få det til at løbe rundt, siger Bobby Capion.

Makkerparret har planer om at satse mere på caféliv, hvor de tidligere forpagtere mere havde deres fokus på at drive restaurant.

- På menukortet får vi burgere og andre af de hurtige, lette og kendte caféretter, men også smørrebrød og andet solid husmandskost samt en dagens ret, som først og fremmest er dansk mad, supplerer Jens Christian Forsberg-Olesen.

Der er generelt en stadigt stigende søgning til cafeer og med Torvecafeens centrale placering samt et nyt koncept for stedet, tror vi på, at det nok skal lykkes at få det til at løbe rundt.

Bobby Capion, ny medindehaver af Torvecafeen

Annonce

Specialøl og smagninger

Bobby Capion og Jens Christian Forsberg-Olesen vil også udvide baren, så der i fremtiden kommer flere specialøl og mere alkohol ind på hylderne.

- Vi har begge en stor interesse i specialøl, og jeg selv er lidt af en gin-kender, så vores fokus kommer i høj grad til at ligge på de våde varer med temaaftener, foredrag og smagninger på både øl og alkohol, siger Jens Christian Forsberg-Olesen, som også vil have musikken tilbage på Torvecafeen.

- Der er jo ikke plads til de store orkestre, men det er da altid supper hyggeligt, når en musiker eller to underholder, mens man nyder noget at spise og drikke, siger han.

Jens Christian Forsberg-Olesen vil ligeledes gerne være med til om sommeren at planlægge og stå for den musikalske underholdning på scenen på Lille Torv.

- Hele området er jo fantastisk hyggeligt om sommeren, og når vejret er til det, skal vi da have Lille Torv til at summe af liv med udendørs servering og underholdning fra scenen.

- Vi har også fået lov til at at lave en lille lounge ud mod Torvet, så her vil der i vinterhalvåret med terrassevarmere være mulighed for udendørs servering, mens der om sommeren bliver et hyggeligt og afslappet cafémiljø, forklarer Jens Christian Forsberg-Olesen.

Annonce

Kæreste trækker

Bobby Capion er 49 år og har de seneste år boet i Lundby på Sjælland, men nu er flyttevognen pakket med kurs mod Svendborg.

- Jeg har de seneste 10 år arbejdet som holdleder på Langelandsfestivalen og har her fået mange gode venner på Sydfyn, som jeg holder meget af - og såmænd også en kæreste, som jeg nu flytter over til, fortæller Bobby Capion.

Han har tidligere arbejdet som tjener og er indehaver af en foodtruck, som han besøger festivaler og byfester med.

I sommer var han med sin kæreste på endnu en tur til Svendborg for at spise, og her fik han ideen til at åbne en café.

- Jeg havde brug for en makker, så jeg spurgte min gode ven, Jens Christian Forsberg-Olesen, om han ville være med, og det ville han heldigvis. Vi gik i gang med at lede efter egnede lokaler, og da vi for et par måneder siden hørte, at Janie var klar til at slippe tøjlerne på Torvet, slog vi til, fortæller Bobby Capion.

Annonce

Ølsommelier og Copenhell

31-årige Jens Christian Forsberg-Olesen bor i Roskilde, hvor han indtil videre fortsat vil have sin faste adresse, men han har dog fundet overnatningsmuligheder, når han er i Svendborg.

Jens Christian Forsberg-Olesen er uddannet slagter, har arbejdet som kok på restaurant og er i dag selvstændig cater - han er blandt meget andet cateringansvarlig for musikfestivalen Copenhell.

- Mine store interesser er mad, specialøl, gin og musik, og da disse nu kan forenes på Torvecafeen, ser jeg frem til mit nye virke, siger han og tilføjer, at han er ved at uddanne sig til ølsommelier og derfor vil arrangere flere ølsmagninger i løbet af vinterhalvåret.

Efter en mindre makeover med bl.a. ny maling på væggene er det planen, at Tovecafeen genåbner med det nye makkerpar lørdag den 19. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce