Annonce
Ugeavisen Svendborg

Trafikken på landets største mæglersider er skudt i vejret

- Hvis du har brug for et aktuelt blik på din bolig inden et salg, så tilbyder Home en gratis og uforpligtende salgsvurdering, fortæller ejendomsmægler Mark Mahler fra Home Svendborg. Pr-foto
Danskerne er igen begyndt at se på ny bolig.
Annonce

Svendborg: Danskerne så på bolig en masse, da vi sad hjemme under de første uger af nedlukningen. Nu er vi så - heldigvis - flere og flere tilbage i arbejde igen. Er vi så stoppet med at søge efter et nyt hjem? Nej.

Tal for hele mæglerbranchens hjemmeside, Boligsiden.dk, viser, at antallet af besøg er skudt i vejret med 34 procent siden de første uger efter nedlukningen i marts.

- Interessen er bare steget og steget. Faktisk var vi i løbet af nedlukningen aldrig under tidligere års nettrafik på home.dk eller på Boligsiden. Og den er nu højere, end før corona "bankede på", siger Michael Dalsager, der er kommunikationskonsulent i Home.

Det er 55 % flere besøg end i slutningen af maj for to år siden, oplyses det i en pressemeddelelse.

- Køberne har reageret hurtigere end sælgerne efter coronachokket, og der er altså langt flere nysgerrige blikke på nettet end de seneste par år, så der er god grund til at sætte skub bag planerne, hvis du går med salgsovervejelser. Hvis du har brug for et aktuelt blik på din bolig inden et salg, så tilbyder Home en gratis og uforpligtende salgsvurdering, supplerer ejendomsmægler Mark Mahler fra Home Svendborg i Tinghusgade 18.

For to måneder siden, da Danmark lukkede ned, var det elers frygten at boligmarkedet ville blive hårdt ramt. To måneder senere er det altså et helt andet Danmark, der er genåbnet - og et boligsalg for fuld udblæsning. Pr-foto
Annonce

Intet er som forventet

For to måneder siden, da Danmark lukkede ned, var det elers frygten at boligmarkedet ville blive hårdt ramt. To måneder senere er det altså et helt andet Danmark, der er genåbnet - og et boligsalg for fuld udblæsning.

De seneste tal om handelsaktiviteten på boligmarkedet viser, at vi er godt 10 procent over aktivitetsniveauet sammenlignet med, før Danmark lukkede ned tilbage i marts, viser sæsonkorrigerede beregninger fra Realkredit Danmark.

- Det må siges at være en særdeles overraskende melding fra boligmarkedet, når vi tager i betragtning, at vi i øjeblikket oplever en historisk stor vækstnedtur og med mere end 200.000 danskere sendt hjem med lønkompensation, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark i pressemeddelelsen.

- Tilbage i marts – lige inden corona – var der allerede rigtig godt gang i boligmarkedet, forklarer Mark Mahler.

- Corona gav et chok, men nu er alle boligtyper over niveauet for de seneste år. Sommerhussalget er stukket helt af, siger den lokale ejendomsmægler.

Data for månedens handler viser, at der bliver givet mindre "ved dørene" i prisforhandlingerne – afslaget er faldet.

- Men krisen kan og vil mærke boligmarkedet negativt på et tidspunkt, mener Christian Hilligsøe Heinig.

- Boligmarkedet kan ikke i længere tid trodse den økonomiske tyngdekraft. Sløj økonomisk aktivitet og stigende arbejdsløshed vil før eller siden smitte negativt af på både aktivitet og priser på boligmarkedet, siger han.

Home er enig i, at arbejdsløsheden og det økonomiske lyssind er vigtige faktorer.

- Vi har en meget lav rente, og det er et kæmpe plus, men hvis mange flere mister jobbet, vil det præge efterspørgslen for en periode, og det vil ramme priserne, siger Mark Mahler.

Realkredit Danmark og Homes prognose er, at huspriserne vil falde beskedne en procent i år opgjort som et snit af huspriserne i hele 2019 sammenlignet med 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce