Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tved klar til pokaleventyr

Thea Larsen (tv) og Maiken Hartz er to af spillerne på holdet fra Tved, som flot topper 3. division, og som torsdag den 21. februar skal spille pokalkamp mod Rødovre, førerholdet fra 2. division. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Tved: Tveds damer, tophold i 3. division, får torsdag aften den 21. februar en god mulighed for at teste egne evner i en lidt større sammenhæng, når førerholdet i 2. division øst, Rødovre, kommer en tur til Sydfyn.

Rødovre har før præget toppen i dansk kvindehåndbold, hvor der er et enkelt dansk mesterskab på cv'et. Klubben har også haft spillere på landsholdet, med Lone Orby og Mette Vestergaard som de mest kendte. Men det er nu historie, og klubben er et stykke under niveauet fra de gode gamle dage.

Sidste sæson blev der sagt farvel til 1. division efter en elendig sæson, og fra det hold er der kun få tilbage. Men nedturen synes standset af den nye træner Nikolaj Møttrup-Ryom, der er ved at bygge et hold op med mange spændende, unge ansigter. Og som nævnt er holdet nu tophold i 2. division, et point foran HIK.

- Vi er klar til udfordringen, lyder det fra Tveds træner Søren Quist, der med spænding ser frem til at teste sine spillere mod en stærkere modstander. Med kun et enkelt nederlag i 16 kampe, så er der pænt med sydfynsk selvtillid, og med den sædvanlige gode opbakning på hjemmebanen i Tvedhallen, ja, så skal man aldrig sige aldrig.

Søren Quist, træner for Tved-holdet, førerholdet i 3. division, giver holdet en peptalk før pokalkampen den 21. februar i Tvedhallen. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Tved bobler af optimisme

Tved har al mulig grund til optimisme før mødet med Rødovre. Førsteholdet topper 3. division, to point foran DHG 2, mens andetholdet, også på en førsteplads, er godt på vej fra serie 1 mod Fynsserien.

- Der er flere årsager til fremgangen i klubben. Træningsindsatsen er, i forhold til tidligere sæsoner, intensiveret. Et par nye spillere har også hjulpet godt til, og sammenholdt med de gode resultater, så har det samlet givet et løft til hele truppen, der mærker og nyder den positive medvind, både spillemæssigt og moralsk, siger træner Søren Quist.

- Vi fik lidt tilgang fra TPI i julepausen, så vi har nu en god blanding af helt unge og mere rutinerede kræfter, blandt andet i form af Pia Møller i målet og Katrine la Cour i marken. De har stor betydning og er stærkt medvirkende til, at vi har et meget solidt forsvar, uddyber træner Quist.

Som nævnt har Tved kun tabt et enkelt opgør ud af 16. Det var til DHG 2, der stædigt hænger på, og dem skal Tved møde på udebane i sidste runde.

Så der er pres på hver eneste gang. Men nu drejer det sig foreløbig om pokalhåndbold, slutter Søren Quist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce