Annonce
Ugeavisen Svendborg

UCL og UC SYD opfordrer studerende til at indgå i corona-beredskab

Studerende, medarbejdere, ledige og pensionerede inden for sundhedsfagene og pædagogfagene kan melde sig til den særlige corona-jobbank, som Region Syddanmark har oprettet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Region Syddanmark har oprettet en corona-jobbank. To af landsdelens største uddannelsesinstitutioner, UCL og UC SYD, anbefaler nu sine mange studerende på sundheds- og pædagogfagene at melde sig til jobbanken.
Annonce

Svendborg: To af landsdelens største uddannelsesinstitutioner, UC Syd og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, som også har uddannelser på Sydfyn, herunder sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg, opfordrer nu deres studerende med relevant, faglig baggrund til at melde sig til corona-beredskabet. Skolernes medarbejdere kan også tage en tørn, som en del af beredskabet.

– Ingen ved, hvor mange sundhedsvæsenet får brug for i denne her helt ekstraordinære situation, men udviklingen går hurtigt. Derfor er vi på UCL og UC Syd selvfølgelig interesserede i at imødekomme regionens behov for frivillige, lyder det i en pressemeddelelse fra institutleder Heidi Have, Institut for Sundhedsuddannelser på UC Syd og Mickael Bech, direktør for området Sundhed ved UCL.

Studerende, medarbejdere, ledige og pensionerede inden for sundhedsfagene og pædagogfagene kan melde sig til den særlige corona-jobbank, som Region Syddanmark har oprettet.

- Vi vil gerne bidrage til, at vores sundhedsvæsen kan møde behovet for ekstra personale og opfordrer vores studerende og medarbejdere med en relevant faglig baggrund til at melde sig til jobbanken, siger de to ledere.

Annonce

Mange fagområder er relevante

På UC Syd og UCL er det undervisere og studerende fra bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf-, jordemoder-, laborant-, sygeplejerske- og pædagoguddannelserne, der er af interesse for regionen. I takt med, at behovet opstår, kontakter regionen de frivillige i jobbanken.

UC Syd og UCL er derudover i tæt dialog med sygehusene på Fyn og i Sydjylland om behov for støtte til oplæring af de frivillige, som indgår i nødberedskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce