Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens Kommentar: Handl Lokalt og vind flotte præmier

En levende og spændende by er afhængig af en mangfoldig detailhandel og et variert udbud af spisesteder, og det har vi heldigvis i Svendborg, men det er ingen selvfølge, at den består i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat bakker op om byens butikker og restauranter. Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Svendborg og Sydfyn havde en fantastisk sommer, hvor tusindvis af turister og lokale på staycation (ferie på hjemmebanen) sørgede for liv og glade dage, og hvor 5700 Summer stod klar med masser af kulturelle udendørs tilbud i skyggen af forårets coronakrise.

Det store rykind af turister betød, at mange af byens butikker fik hentet en del af den omsætning ind, som blev tabt under nedlukningen i marts, hjem igen, og byens mange spisesteder, som i juli og august, knap havde borde nok, fik ligeledes serveret et kærkomment løft i omsætningen.

Nu er det blevet hverdag igen - og koldere.

Covid-19 har igen fået overtaget, og nye restriktioner er indført, hvilket i første omgang rammer spisestederne, mens flere af byens butikker i deres budgetter stadig kan mærke efterveerne fra nedlukningen. Og der er risiko for, at detailsalget tager et par skridt tilbage de kommende måneder, bemærker Danmarks Statistik. Forbrugerne er nemlig blevet mere pessimistiske i takt med efterårets komme.

Dette skal vi her på Sydfyn prøve at afbøde, så vi også i fremtiden har den mangfoldige detailhandel og store udvalg i madsteder, som vi selv holder af, men som også turisterne tiltrækkes af og nyder, når de er på besøg.

Købmand Edo Hasanbegovic, Rema 1000 i Vestergade, har sponsoreret en "tøm butikken på tre minutter" til Handl Lokalt-konkurrencen. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Ugeavisen Svendborg sætter derfor med kampagnen Hand Lokalt fokus på den lokale detailhandel og erhvervslivet. I fire uge vil vi med artikler fortælle om livet i byen med særligt fokus på butikkerne og spisestederne, for vi vil fra Ugeavisens side gerne være med til at bakke op og understøtte en positiv udvikling i detailhandlen og i restauranterne.

At din lokale ugeavis har et vist fokus på det lokale handelsliv, er der ikke noget nyt og overraskende i, for handelslivet er en væsentlig del af avisens dna. Det viser vi i al tydelighed med bl.a. Best of Svendborg, hvor vi i efteråret de seneste to år har haft ekstraordinært meget fokus på det lokale erhvervsliv, kulturliv og ikke mindst detailhandlen - nu gør vi det så igen.

Ikke med Best of Svendborg, som vi på grund af coronasituationen desværre måtte aflyse (kommer igen til næste år!), men med Handl Lokalt, som her i efteråret bliver Ugeavisen Svendborgs bidrag til øget opbakning til detailhandlen.

Handl Lokalt skal være med til at få dig til at overveje, om du nu også får brugt dine lokale butikker nok - og her tænker vi lige så meget på alle byerne uden for Svendborg, som vi tænker på livet i Gerritsgade, Møllergade, i bycentret og i Svendborg Storcenter.

Ugeavisen Svendborg støtter og har altid støttet det lokale handelsliv - sådan er det, og vi gør det med stolthed, fordi vi mener, at handelslivet sammen med kulturlivet er så afgørende for vores fælles fremtid her på Sydfyn.

VW Svendborg og direktør Hans Henrik Vilhelmsen har doneret en undervognsbehandling til Handl Lokalt-konkurrencen. Arkivfoto

Og ja, også Ugeavisen Svendborg er helt afhængig af en detailhandel, der lever og har det godt, så det er fra vores side bare et yderligere incitament for at lave kampagnen Handl Lokalt. De fleste undersøgelser viser i øvrigt, at du som læser er næsten lige så interesseret i annoncerne fra byens handlende, som du er interesseret i de nyheder, vi fra redaktionen leverer.

Udover de nævnte artikler indeholder kampagnen en lang række annoncer, som fra detailhandlen og erhvervslivet har kunnet erhverve til favorable priser samt en konkurrence, hvor der kan vindes flotte præmier.

Rema 1000 i Vestergade har til formålet doneret en "tøm butikken på tre minutter", hvor en heldig vinder får lov til at hælde så mange varer som muligt ned i sin indkøbsvogn på tre minutter. Volkswagen Svendborg på Englandsvej har sponsoreret en undervognsbehandling til 4500 kroner, mens Butik 14, Askepot Sko, Løve Apoteket og Bodyguide hver står klar med gavekort eller produkter for 1500 kroner til fem andre vindere.


Ugeavisen Svendborg støtter og har altid støttet det lokale handelsliv - sådan er det, og vi gør det med stolthed, fordi vi mener, at handelslivet sammen med kulturlivet er så afgørende for vores fælles fremtid her på Sydfyn.

Michael Thorbjørnsen, redaktør


Man kan vinde præmierne ved at udfylde den kupon, som er på bagsiden af vores Handl Lokalt-tillæg, men kuponerne fås også i de deltagende forretninger, hvor kuponerne i øvrigt også afleveres.

Du kan se de deltagende forretninger i annoncen her på siden - og som nævnt læse meget mere om konkurrencen på sidste side af Handl Lokalt-tillægget

Vi skal fastholde Svendborg som den stærke handelsby, den heldigvis stadig er, så er det vigtigt, at alle muligheder afsøges, og det gælder såvel kunder som forretningsdrivende. For fire år siden blev Svendborg fortjent valgt til "Danmarks Hyggeligste Handelsby", og alle eksperter udi detailhandel fortæller, at Svendborg og Odense er de to byer, som i fremtiden bliver centrum for detailhandlen på Fyn.

Vi har bemærket, at mindre byer på Fyn kæmper mere med butiksdød end Svendborg, men trods titler og gode prognoser må vi ikke hvile på laurbærrene, for også i Svendborg står der tomme butikslokaler, og det er en uheldig udvikling. Et godt handelsliv styrker lokalsamfundet, giver større sandsynlighed for tilflytning og dermed flere skatteindtægter, som der kan drives skoler og pleje for.

Og så er det altså bare sjovere at bo i en kommune, hvor der er liv og engagement - også i handelslivet. En levende og spændende by er afhængig af en mangfoldig detailhandel, og den har vi heldigvis i Svendborg, men det er ingen selvfølge, at den består i fremtiden. Derfor skal opfordringen lyde: Brug de lokale butikker, for så støtter du både dem - og på sigt dig selv.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Hjælp til følsomme fødder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Pengegave til maritimt museum

Ugeavisen Svendborg

Vintagemode fra aflyst modeshow

Annonce