Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Mad med mening smager bedst

Michael Thorbjørnsen. Arkivfoto: Michael Thorbjørnsen

Hverken Svendborgs gæster eller vi fastboende skal lede længe efter et spisested eller café for at få stillet sulten og tørsten. Hvad angår sidstnævnte, var Svendborg jo tidligere kendt for, sådan lidt uofficielt, at være den by i Danmark med flest værtshuse pr. indbygger - mon ikke vi snart kan smykke os med titlen som den by i landet med flest spisesteder pr. indbygger? Det må være tæt på.

Jeg har for nogle år siden på denne plads tidligere ytret mig om det imponerende antal af spisesteder og cafeer, og siden er flere kommet til, så vi nu er en by ladet med spændende spisesteder. I sidste uge fortalte vi her i Ugeavisen Svendborg om Brasserie Båden ved kajkanten, denne uge om et nyt spisested, 105 bar & Køkken, i Møllergade - i starten af juli åbnede gourmetkokken Jakob Hirsch en spændende restaurant med tagterrasse på Jessens Mole, på Mølmarksvej har vi fået en indisk takeaway, CHP Café, ligeledes i Møllergade, åbnede i maj (den skal jeg i øvrigt skrive om til næste uge) - og sådan kunne opremsningen fortsætte.

Det stigende antal spisesteder er selvfølgelig ikke kun et sydfynsk fænomen. Overalt i den vestlige verden er der således en samfundsmæssig tendens til at spise mere og mere ude, fordi vi ikke selv orker at lave mad, fordi opblomstringen af endnu flere restauranter, cafeer og madboder gør det lettere for os at gå ud, og fordi den serverede mad, alt efter behov og pengepung, kan betales af de fleste, også de 16-30 årige, som er de største forbrugere af i hvert fald fastfood.

Annonce

Dét, som i denne omgang mætter mit hjerte, er glæden ved tre af de nye restauranter i byen, hvor der ikke blot har tænkt i velsmagende mad, men hvor man også har haft et sigte og et mål med sin forretning, hvilket igen har beriget Svendborg.

Jo, jeg ved godt, at restauratørerne og indehaverne ikke åbner et spisested for deres blå øjnes skyld, for selvfølgelig skal der tjenes penge, men det kan gøre på varierende måder, som også er til glæde og gavn for byen og borgerne.

Jakob Hirsch har for eksempel satset stort set hele sin opsparing og mere til for at få råd til renoveringen af det gamle røgeri på Jessens Mole, hvor vores øjne fremover kan glædes over det flotte slutresultat.

Familien Lindal fra Børsen har brugt store summer og flere år på at ombygge en tidligere færge til Brasserie Båden - og ikke mindst et utal af tovtrækkerier med diverse myndigheder for at få lov at lægge til kaj med restaurantskibet. Det er da så fedt, at vi nu igen kan inviterer gæster ud at spise mad på vandet.

Endelig er der, som du kan læse mere om på side 10-11, parret Mette Tertz og Niels Skovlund, som  i Møllergade har åbnet spisestedet 105 Bar & Køkken. Her er målet også at få en forretning til at køre rundt, men her har man lige så meget fokus på samtale og fællesskab mellem gæsterne - der er nemlig med spisestedet et oprigtigt ønske om at styrke og facilitere det nye sammenhold, som gror blandt beboerne i området.

Så tak for tre nye initiativer til glæde for øjne, mave og sjæl - mad med mening smager bare bedre!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Nu bliver det helt vildt på Ørkildskolen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Få svar på spørgsmålene: Klimaforsker holder foredrag på Naturama

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Så lykkedes det: Nye i spidsen for Ældre Sagen

Ugeavisen Svendborg

Naturbrevkassen: Naturens Dag - for hele familien

Ugeavisen Svendborg

Giant Steps fejrer 20 års jubilæum med en farverig musikalsk buket

Ugeavisen Svendborg

Ny Spar-ejer bygger mere end bare en butik: - Jeg har ledt efter noget, jeg kan se mig selv i også om 10 år

Ugeavisen Svendborg

58.100 kroner til familieaktiviteter i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Frivillige har skuret og strøget for klargøre ny genbrugsbutik: - Det er en succes at se de her gæve kvinder knokle

Ugeavisen Svendborg

Foredrag: H.C. Andersens forhold til opera

Ugeavisen Svendborg

Stor temadag: Svendborg og Verdensmålene

Ugeavisen Svendborg

Bobler, brunch og Boblberg

Ugeavisen Svendborg

Tag hånd om dine fødder

Søsiden

International sejler-succes i Svendborg: Aldrig har så mange lystbåde overnattet i havnen

Ugeavisen Svendborg

Vin og mad i Åbyskov

Ugeavisen Svendborg

Gospelmatiné med fest og farver

Ugeavisen Svendborg

Veteraner på de sydfynske veje

Ugeavisen Svendborg

Irske musikere på Harders med unik og nutidig lyd

Ugeavisen Svendborg

Bibliotekets strikkecafé

Ugeavisen Svendborg

Bliv elektrisk sammen med SEF

Ugeavisen Svendborg

Nyt tilbud i Svendborg: Hjælp til din hjerne efter overbelastning

Ugeavisen Svendborg

Et stykke med bart er bestemt ikke rart

Ugeavisen Svendborg

Hjælp til ordblinde: Få læst filmens undertekster op via ny app

Ugeavisen Svendborg

Gratis mad fra Det Grønne Køkken: Spis løs og støt Knæk Cancer

Annonce