Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Vis samfundssind og støt byens genåbende butikker

Michael Thorbjørnsen, journalist, Ugeavisen Svendborg.

Efter en fantastisk sydfynsk sommer med musik og masser af mennesker i gaderne har det på mange måder været en mørk og trist vinter. Covid-19 nægtede i det sene efterår at slippe sit tag om Danmark, og det betød, at regeringen den 16. december igen måtte ty til en delvis nedlukning af landet.

Nedlukningen har på den ene eller anden måde berørt de fleste, men butikslivet, spisestederne, flere liberale erhverv som frisører, samt landets skoleelever og studerende har virkelig fået testet deres tålmodighed.

Mandag den 1. marts markerer ikke blot forårets komme, hvor dagene bliver lysere og varmere, for det er også den glædelige dag, hvor flere af restriktionerne løftes, og vi igen kan se og mærke liv omkring os. Her tænker jeg selvfølgelig på genåbningen af butikslivet, mens andre brancher stadig - og desværre - må væbne sig med tålmod nogle uger endnu.

Det er dog overordentlig glædeligt, at byens butikker nu igen kan åbne op, men der er vel ingen tvivl om, at detailsalget og butiksejerne det seneste år har mistet ikke blot omsætning, men også markedsandele til konkurrerende webshops, som ikke nødvendigvis smider deres skattekroner på Sydfyn, giver elevpladser til vores unge, støtter med sponsorater til den lokale idræt - og sørger for den summen af liv i den normalt så spændende og levende midtby, vi alle holder af.

Dette skal vi her på Sydfyn prøve at afbøde, vi må alle være med til at hjælpe butikkerne gennem krisen, så vi også i fremtiden har den mangfoldige detailhandel, som også turisterne tiltrækkes af og nyder, når de er på besøg.

Ugeavisen Svendborg gentager, med start onsdag den 24. marts, kampagnen Handl Lokalt med fokus på den lokale detailhandel og erhvervslivet. I fire uge vil vi med artikler fortælle om livet i byen med særligt fokus på butikkerne, for vi vil gerne være med til at bakke op og understøtte en positiv udvikling i detailhandlen.

At din lokale ugeavis har et vist fokus på det lokale handelsliv, er der ikke noget nyt og overraskende i, for handelslivet er og har altid været en væsentlig del af avisens dna - og ja,  fordi også vi lever af en by og i særdeleshed et lokalt butiksliv med liv og overskud.

Handl Lokalt bliver her i foråret Ugeavisen Svendborgs bidrag til øget opbakning til detailhandlen, og vi håber, at kampagnen får dig til at overveje, om du nu også får brugt dine lokale butikker nok - og her tænker vi lige så meget på alle byerne uden for Svendborg, som vi tænker på livet i Gerritsgade, Møllergade og i Svendborg Storcenter.

"Samfundssind" blev årets ord i 2020. I skarp konkurrence med ord som bodegavirolog, albuehilsen og, ja, corona, men ordet er ikke kun positivt. At udvise samfundssind er også at udsætte sine umiddelbare behov og foretage handlinger, der kræver kræfter. Med et større mål for øje. Måske er det nu, vi skal gøre ord til handling. Måske skal vi tage ned i gågaden - eller hen den lokale butik, hvor end den er - og forvandle ord til rå kontanter. Lægge nogle penge, simpelthen. Så vores butikker ikke dør. Måske er det også dér, man kunne appellere til noget samfundssind?

Og læs så i øvrigt den kærlighedserklæring , som ugens klummeskribent giver til Svendborg i Ugeavisen Svendborg i næste uge:

"Det var jo på grund af dig, jeg flyttede hertil. Ikke fordi du har en motorvej – eller natur for den sags skyld. På Fyn er der hav og natur hele vejen rundt. Det i sig selv er jo ikke et særsyn. Men det er din sjæl, Svendborg. Det er det liv, du har i dig. Det er den kultur, du har – denne summen af liv hele året rundt. Det er dét, der gør dig til noget særligt."

Lad os nu glæde os over genåbningen, og lad os i stort tal støtte butikkerne, så vi ikke blot kan glædes over dem i dag, men også i morgen og til næste år:)


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce