Annonce
Ugeavisen Svendborg

Ung jazz i haven med grill og bogcafé

Sophus Bech Kvartet kan opleves den 1. juli i haven bag SAK i Vestergade. Pr-foto
Sommerkoncert i haven bag SAK
Annonce

Svendborg: Sommerferien skydes i gang i den gamle have bag SAK med et spændende arrangement, der byder på bogcafé, grillmad og jazzkoncert med Sophus Bech Kvartet onsdag den 1. juli kl. 18.30.

Sophus Bech Kvartet består af unge konservatoriesøgende musikere primært fra Svendborg, herunder Sophus Bech på saxofon, Mikkel Berthelsen på trommer, Peter Pham på piano og Emil Madsen på kontrabas.

Sophus Bech er en kendt ung musiker i det lokale jazzmiljø, hvor han har spillet tenorsaxofon i Svendborg Musikskole, Svendborg Gymnasiums Bigband, i Basic Bigband og i Fyns Unge Bigband (FUBb). Sophus gik ifølge en pressemeddelelse ud ud af gymnasiet i 2019, hvor han blev optaget på Musikalsk Grundkursus i Odense, men har det seneste år fortsat i Basic Bigband. Dette og FUBb træder han nu også ud af, fordi han netop er blevet optaget på Det Jyske Musikkonservatorium efter sommerferien. Bigbandet ser derfor frem til at kunne invitere Sophus med som assistent eller gæstesolist fremadrettet.

Annonce

Rødder i Peder Most

Mikkel Berthelsen er ligeledes en kendt musiker i Svendborg, hvor han er vokset op i Peder Most Garden som trommeslager. Mikkel er også trommeslager i Basic Bigband, og udgør den faste base i rytmegruppen, som orkesteret altid kan regne med.

Han er netop blevet optaget på Musikalsk Grundkursus i Odense, og det glæder såvel Peder Most Garden som Basic Bigband, som håber, at Mikkel vil fortsætte nogle år begge steder, mens han forbereder sig på konservatoriets optagelsesprøver.

Peter Pham på piano har ligeledes rødder i Svendborg, hvor han er født og opvokset, om end han i mellemtiden er flyttet til Odense. Han har netop overstået en flot afgangskoncert på Musikalsk Grundkursus med spændende fortolkninger af andres værker og to egenkompositioner.

Annonce

Grill til koncerten

Emil Madsen har også gået på Musikalsk Grundkursus i Odense, men er netop kommet ind på Syddansk Musikkonservatorium i Odense på kontrabas. Han er en dygtig og alsidig kontrabasspiller, som jævnligt har vikarieret som assistent for Basic Bigband, mens han selv spiller fast i det odenseanske Bigband 17:48.

Til aftenens koncert med Sophus Bech Kvartet skal publikum høre et bredt udvalg af moderne jazznumre og Sophus Bechs egne kompositioner.

Forud for koncerten fra kl. 16 er der bogcafé i Litteraturhuset, og til koncerten er der grillmad og drikkevarer bestående af lokale råvarer fra Sydfyn.

Koncerten er gratis for publikum, der forudbestiller madbilletter på www.byensgaardbutik.dk. Koncerten er støttet af SEAF fonden og JA-puljen i Svendborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Ugeavisen Svendborg

Sjælen hænger fast

Annonce