Annonce
Ugeavisen Svendborg

Unge i politisk mesterlære

Unge mellem 15 og 25 år kan nu ansøge om at komme i politisk mesterlære og blive ungrådgiver for en byrådspolitiker i Svendborg Kommune. Arkivfoto
Svendborg Ungdomsskole har længe haft demokrati og ungeindflydelse på dagsordenen, men med et nyt projekt bliver 13 byrådspolitikere matchet med en ung.
Annonce

Svendborg: Fra oktober 2019 kan unge mellem 15 og 25 år ansøge om at komme i politisk mesterlære og blive ungrådgiver for en byrådspolitiker i Svendborg Kommune. Projektet er tænkt som et gensidigt læringsforløb, hvor de unge får lov til at komme med bag kulissen, helt ind i maskinrummet, og blive klogere på lokalpolitiske processer.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune.

På Svendborg Ungdomsskole har demokrati og ungeindflydelse været på dagsordenen gennem flere år. Med det nyeste projekt, "I politisk mesterlære" bliver 13 byrådspolitikere matchet med en ung. Gennem dette partnerskab kan de unge få en større viden om, hvordan lokalpolitik fungerer, og samtidig kan politikerne opnå større indsigt i og kommunikation med de unge.

Annonce

Kræver viden at være aktiv

Interessen for at sidde i ungerådet i Svendborg Kommune har været temmelig sparsom de seneste par år, og på Svendborg Ungdomsskole mener man at kende en af årsagerne:

- Vores erfaring er, at inddragelsen af unge i lokalpolitik ofte ender med at have form af en formalitet. Ikke fordi, interessen ikke er der men fordi, mange unge ikke ved nok. Det kan være svært at være aktiv, hvis man ikke har viden om den overordnede ramme og egentligt politisk arbejde, fortæller Nete Janum fra Svendborg Ungdomsskole.

Projektet forløber over seks måneder med ti forskellige aktiviteter, heriblandt tre workshops. Den første workshop handler om, hvordan en kommune er bygget op organisatorisk, samt hvordan beslutninger træffes. Denne del står kommunaldirektør, Erik Meldgård Bendorf, for. Anden workshop handler om debat, argumentation og retorik. Her er det formand for DSU og danmarksmester i debat, Frederik Vad Nielsen, som underviser.

Udover de tre workshops, kommer ungrådgiverne også til at mødes med deres respektive byrådspolitiker på tomandshånd, samt deltage i forskellige møder sammen.

Ansøgningsfristen er 2. oktober kl. 12. Information om projektet og om, hvordan man ansøger, kan findes på Svendborg Ungdomsskoles hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Nils Holgersen flyver igen

Ugeavisen Svendborg

"Bølge" af ny bykunst

Annonce