Annonce
Ugeavisen Svendborg

Unge strømmer til ny uddannelse

På FGU Syd- og Midtfyn er fællesskab og praksisnær læring i centrum. Foto: Anders Wiuff
Det første halve skoleår er snart gået for FGU – den forberedende grunduddannelse, der åbnede i august. Eleverne strømmer til FGU Syd- og Midtfyn, og næste optag til uddannelsens forskellige spor er den 13. januar.
Annonce

Svendborg: - Det går godt.

Sådan lyder - ifølge en pressemeddelelse - det første svar fra Ene Wolfsberg, direktør på FGU Syd- og Midtfyn, når man spørger til, hvordan det går for FGU - den forberedende grunduddannelse - på FGU Syd- og Midtfyn med skoler i Svendborg, Faaborg og Ringe.

En uddannelse, der så lyset den 12. august - som den tredje ligeværdige vej for de unge efter grundskolen. Så de tre spor for de unge er nu: Erhvervsuddannelser, de gymnasiale uddannelser og FGU - den forberedende grunduddannelse.

En uddannelse for de unge mellem 15 og 25 år, der har brug for at løfte sig i nogle faglige niveauer, socialt eller personligt. For de unge, som har brug for lidt mere tid, fordi de er i tvivl om, hvad de kan eller vil og for de unge, som har brug for en mere prakisnær måde at lære på.

- Selvfølgelig har der været nogle startvanskeligheder, sådan er det, når man fusionerer bygninger, medarbejdere og uddannelser. Men helt overordnet går det godt, og vi har fået langt flere elever, end kommunerne havde forventet, og det er da fantastisk, siger Ene Wolfsberg.

Kort om FGU Syd- og Midtfyn

FGU Syd- og Midtfyn er en statslig selvejende institution skabt i et samarbejde mellem Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø kommuner.

FGU Syd- og Midtfyn med i alt 70 medarbejdere har hovedskole på den tidligere Sydfyns ErhvervsForskole på Tipsvænget 19 i Svendborg og derudover skoler i Faaborg og Ringe.

Annonce

Fællesskab i fokus

I alt går der pt. 298 FGU-elever på FGU Syd- og Midtfyn. 152 på skolen i Svendborg, 79 på skolen i Faaborg og 67 på skolen i Ringe.

- Det er rigtig dejligt, at eleverne vælger FGU’en til. For det giver et mangfoldigt ungemiljø på alle tre skoler, hvor vi kan tilbyde alle elever et fællesskab, hvor de kan få et tilhørsforhold, fortæller Ene Wolfsberg i pressemeddelelsen.

På de tre skoler arbejdes der målrettet med netop fællesskabet. Der er valgt elevråd på alle skoler, oprettet fredagscafe for eleverne, og der er onsdagssamling med fællessang og alment oplysende oplæg om alskens emner. Samtidig spises der såvel fælles morgenmad som middagsmad på alle tre skoler.

- Vi er i fuld gang med at bygge nogle traditioner op. Samtidig gør det en kæmpe forskel, at de tre uddannelsesspor nu er ligeværdige. Før endte man på produktionsskolen. Nu starter man på FGU. For på FGU er vi vært for de unges fremtid og hjælper dem med at finde deres vej - så FGU’en forbereder de unge til det videre liv, til en HF, en erhvervsuddannelse eller et job, forklarer Ene Wolfsberg.

Ud over FGU-eleverne har skolerne en række elever fra de tidligere uddannelser; KUU, produktionsskole mv., så der i alt går 375 elever på FGU Syd- og Midtfyn.

Annonce

Sigter på læring

FGU samler, igen i følge pressemeddelelsen, fem tidligere uddannelsesforløb under ét og bygger videre på såvel produktionsskolernes 40 års erfaring med læring gennem praksis som VUC’s mangeårige erfaringer med undervisning i almene fag.

- Det har en kæmpe værdi, at man på FGU samler praksis med det boglige, så her får man altid dansk og matematik integreret i værkstedsundervisning. Samtidig arbejder vi målrettet fra dag et med både elevernes individuelle handlingsplan og deres portfolio, så alt de laver her har et læringssigte, fortæller Ene Wolfsberg.

FGU har løbende optag til basisforløbet, men til FGU’ens forskellige linjer og spor er næste optag den 13. januar – og så igen til august. Vil man på FGU, går det via den enkelte kommunens unge indsats – den tidligere UU-vejledning.

Mere information om FGU kan hentes på www.fgusydogmidtfyn.dk eller www.ug.dk

Ene Wolfsberg, direktør på FGU Syd- og Midtfyn, glæder sig over de mange elever på skolerne i Svendborg, Faaborg og Ringe. Foto: Birger Vogelius
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce