Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vær med til at spise i - og af - Møllergade

I Svendborg Kommunes projekt Liv i min by har Charlotte Franke (til højre i billedet) stået i spidsen for gruppen grønt og blåt, der skal give mere grønt og blåt liv i byen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Lørdag den 8. august inviterer Liv i min By, gadefrokost i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn, Restaurant Resumé og Økologisk Vinimport. Frokosten foregår udendørs og midt i Møllergade, og menuen byder blandt andet på garniture fra gågaden.
Annonce

Svendborg: Gennem snart fem år har en gruppe af frivillige ildsjæle gjort Svendborg grønnere. Nu fejrer grønt- og blåtgruppen under Liv i min By sin indsats ved at invitere til gadefrokost i Møllergade.

- Vi håber, at svendborgenserne vil være med til at fejre, at vi har været med til at skabe grønne åndehuller i byen og i det helt taget har gjort Svendborg grønnere, forklarer Charlotte Franke, formand for gruppen.

Grøn Gade Frokost er et samarbejde mellem grønt og blåt-gruppen, Kulinarisk Sydfyn, Restaurant Resumé og Økologisk Vinimport. Frokosten foregår midt på Møllergade, og menuen er inspireret af de planter og krydderurter, som gruppen har plantet i de specialdesignede blomsterkummer:

- Vi har jo helt bevidst plantet spiselige planter i Møllergade, og derfor er det helt oplagt at invitere til frokost i Møllergade, hvor man kan supplere frokosten med det, der gror i blomsterkummerne lige ved hånden, forklarer Charlotte Franke  i en pressemeddelelse.

Dorte Hoff Erichsen, der også er medlem af gruppen, er glad for de resultater, gruppen har opnået:

- Det har været et meget inspirerende samarbejde. Jeg synes, at det er helt fantastisk at få indflydelse på, hvordan ens by ser ud, både når den tager imod os, der bor her, og når vi byder velkommen til turister, siger hun.

Annonce

En grønnere by med flere åndehuller

Grønt- og blåt-gruppen er etableret i forbindelse med områdefornyelsesprojektet Liv i min By. Gruppens opgave har kort og godt været at gøre Svendborg grønnere i midtbyen.

- Jeg synes, vi har gennemført mange grønne tiltag i løbet af de knap fem år, vi har eksisteret, siger Charlotte Franke.


Vi håber, at svendborgenserne vil være med til at fejre, at vi har været med til at skabe grønne åndehuller i byen og i det helt taget har gjort Svendborg grønnere.

Charlotte Franke


- Vi har således  skabt grønne åndehuller, blandt andet i Mølledammen, hvor der er sat bænke op. I Linjeparken har vi fået en cirkelbænk, og i Møllergade har vi netop etableret en "grøn" bænk. Det betyder, at man nu har mulighed for at sætte sig et øjeblik og nyde den beplantning, vi også har sørget for, forklarer Charlotte Franke.

En af mange nye og grønne blomsterkummer i Møllergade. Pr-foto

- Og til dem, der ikke har tid til at sætte sig et øjeblik, har vi eksempelvis etableret plantevæggen på cykelstativerne ved banegården. Det er da lidt sjovere at kigge på planter end på parkerede cykler. Forhåbentlig får det de forbipasserende til at trække på smilebåndet, siger Charlotte Franke.

Lørdag den 8. august inviterer Liv i min By, et lokalt fornyelsesprojektet, til Grøn Gade Frokost i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn, Restaurant Resumé og Økologisk Vinimport. Frokosten foregår udendørs og midt i Møllergade, og menuen byder blandt andet på garniture fra gågaden.

Annonce

Lukker ned, men fortsætter gerne

Liv i min By udløber ved udgangen af 2020. Dermed er det også meningen, at grønt- og blåt-gruppen bliver nedlagt. Men det er Dorte Hoff Erichsen ikke helt med på:

- Vi er ikke klar til at blive nedlagt. Hvis vi på nogen måde kan komme afsted med det, fortsætter vi, fastslår hun.

Dorte Hoff Erichsen nævner blandt andet muligheden for ved hjælp af fondsdonationer at fortsætte arbejdet.

- Når man møder andre mennesker, der også synes, at opgaven er sjov, opstår der så mange gode ideer. Dem vil vi forsøge at udleve på en eller anden måde, fastslår Dorte Hoff Erichsen.

Tilmelding til Grøn Gade Frokost foregår via Kulinarisk Sydfyns hjemmeside. Det er ikke muligt at deltage uden forudgående tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce