Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vandmoderen er vendt hjem

Vandmoderen af Kai Nielsen er vendt hjem, og hun præsenteres torsdag 24. otober i SAK. PR-foto
Billedhuggeren Kai Nielsen "Vandmoder" er kommet tilbage til Svendborg Museum.
Annonce

Svendborg: Den frodige og yndefulde kvindeskikkelse, der er omgivet af en hob af børn, der kravler og myldrer frem, er efter en udlånsperiode nu kommet hjem til den retmæssige ejer, nemlig Svendborg Museum.

Det er skulpturen "Vandmoderen" af Kai Nielsen, der oprindeligt blev udstillet for første gang i Den Frie Udstillingsbygning i 1920 i en gipsudgave. Vandmoderen blev med flere andre skulpturer af Kai Nielsen givet til Svendborg Museum i forbindelse med museets 50 års jubilæum i 1958.

Siden 1986 har den været udlånt til Ny Carlsberg Glyptotek, idet den er brugt som udgangspunkt for den marmorudgave, der befinder sig i Glyptotekets palmehav.

Annonce

Livets skabelse

Museumschef Esben Hedegaard fortæller, at han er glad for, at en af Kai Nielsens mest kendte skulpturer nu i den oprindelige udgave kommer frem i lyset og kan ses af alle interesserede i Kai Nielsen Samlingen.

- Skulpturen er et af højdepunkterne i dansk skulpturs historie. Vandmoderen er et billede på livets skabelse. Den er oprindeligt tænkt ind i en frodig natur omgivet af vand, hvor "livmoderen" i en ufattelig barselsscene skaber liv til universet, lyder det i en pressemeddelelse fra SAK Kunstbygningen.

Skulpturen præsenteres torsdag 24. oktober kl. 17, hvor der er gratis adgang til Kai Nielsen Samlingen på SAK. Her vil der være åbningstale af Museumschef Esben Hedegaard, leder af SAK, Mogens Palm, og SAK Kunstfonds bestyrelsesformand Lars Lauge. Alle er velkomne./EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce