Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vandringer i fri natur med litteratur

Anna Pia Holmgaard er indehaver af nicheboghandlen Litteraturhuset i Kattesundet i Svendborg. Arkivfoto
Litteraturhuset bliver udgangspunktet for tre litterære vandringer i Svendborg, den første finder sted den 15. maj. Idéen er at opleve god litteratur sammen med andre og ude i naturen, som giver en anden oplevelse end hjemme i stuen.

Svendborg: Endelig kan vi få gang i aktiviteterne igen. Sådan har mange det nok efter en lang, trist og kold vinter med mange bekymringer og med en skræk for at møde for mange mennesker.

Så når Litteraturhuset, den lille boghandel i Kattesundet 3 i Svendborg, starter tre litterære vandringer i maj og juni, så er det med stor lettelse og forventning.

- Det er så dejligt at kunne tilbyde noget lidt ud over "blot" bøgerne, siger indehaver Anna Holmgaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Hun blev kontaktet af Simon Lund Petersen, der står for vandringerne, med udgangspunkt i tre rigtig gode bøger: Den første vandring er med udgangspunkt i Tomas Espedals: "Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv".

Simon Lund Petersen beskriver indholdet:

- Vandringen er et af de ældste motiver i litteraturen, og hos mange forfattere er bevægelsen gennem landskabet en måde at åbne verden op på ny. Vi forsøger at følge i de litterære opdagelsesrejsendes fodspor og bevæger os ud på guidet tur i og omkring Svendborg. Her taler vi om bevægelsen mellem landskab og sprog og vandringens poetiske kunst.

Den første vandring er med udgangspunkt i Tomas Espedals: "Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv". Privatfoto

- Vi mødes ved litteraturhuset, hvor der vil være kaffe og oplæg om dagens forfatter, hvorefter vi stævner ud på vandring, hvor guiden vil læse små uddrag op som oplæg til fælles undren og samtale.

Han fortsætter:

- Læserne er trætte af at sidde inde. De vil ud og opleve noget, og de vil ud sammen med andre. Litterære vandringer tager litteraturen med ud under åben himmel og viser, at en gåtur med de litterære rejsende kan åbne vores fælles omverden og byens kendte steder op på ny, siger Simon Lund Petersen.

Foreløbig er det et nyt tiltag fra Litteraturhuset, der peger ind i den type arrangementer, der vil være i fremtiden:

- Boghandlen er det vigtigste, og den er kommet godt i gang. Så når gode folk kommer og tilbyder et rigtig godt projekt, så vil vi også i fremtiden være partnere, siger Anna Holmgaard

Kort om vandringerne

Første litteraturvandring: Lørdag d. 15 maj 2021 kl. 10-12: Tomas Espedal: Gå. Eller kunsten at leve et vildt og poetisk liv.

Anden vandring: Lørdag d. 5 juni 2021 kl. 10-12:Peter Handke: Forsøg over svampenarren.

Tredje vandring: Lørdag d. 19 juni 2021 kl. 10-12:Olga Tokarczuk: Rejsende.

Arrangementet koster 75 kr. Billetter kan købes i litteraturhuset eller på Litteraturhussvendborg.billet.dk og inkluderer ud over vandring og oplæg en kop kaffe og en croissant fra BrødKompagniet.

Bogen kan købes med rabat på 20 procent på dagen mod forudbestilling.

Yderlige information fås på kontakt@litteraturhus-svendborg.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Bidder af Bowie

Ugeavisen Svendborg

Opera på havnekanten

Annonce