Annonce
Ugeavisen Svendborg

Veninder blev forkælet og glemte alt om kræftforløb

Det var Gitte Kjær fra Trydes Andrés i Gerritsgade, der klædte de to kvinder på i aktuel vintermode. Foto: Michael Thorbjørnsen
Rikke Pedersen og Mia Stærmose vandt en dag med forkælelse med Ugeavisen Svendborg.
Annonce

Svendborg: Et stærkt venskab blev fejret, da Rikke Pedersen, 44 år, og Mia Stærmose, 41 år, begge bosat i Tved, i går blev forkælet i Svendborg.

Det var Rikke Pedersen, der vandt Ugeavisen Svendborgs konkurrence om en forkælelsestur for to, og hun var ikke i tvivl om, at veninden og sin tidligere nabo Mia skulle med.

- Mia fik denne sommer, i juni, et stort chok, da hun blev diogniseret med brystkræft. Hun har i hele forløbet været så stærk og positiv, at hun virkelig fortjener at blive forkælet, fortæller Rikke Pedersen.

- Da jeg modtog diagnosen og var i noget af en choktilstand, var en af de allerførste, jeg kontaktede, netop Rikke, som få øjeblikke senere stod i mit hjem til trøst og opbakning. Hun har virkelig gennem hele forløbet været med til at få mig til bevare optimismen , for vi var begge enige om, at den sygdom ikke skulle få has på mig, og at det var mig, der bestemte over mit liv - ikke sygdommen, fortæller Mia Stærmose, mor til to og med kæreste.

Annonce

Fik fjernet brystet

Mia Stærmose besluttede sig hurtigt for at få fjernet sit venstre bryst, og undgik derved en længere kemobehandling. Selv om hun kunne være sygemeldt i længere tid, så besluttede hun, der nu er raskmeldt, sig for at begynde på sit arbejde som socialrådgiver på et værested i Svendborg allerede midt i august.

Rikke Pedersen (th) Mia Stærmose tidlig formiddag og klar til en dag med forkælelse. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Død kat i lugtende tæppe

Rikke Pedersen og Mia Stærmose har kendt hinanden i 13 år - og det begyndte med historien om en død kat i et tæppe...

- En dag banker min nye nabo på vores dør, det er Mia, som netop er flyttet til Sydfyn fra København. Vi havde endnu ikke talt med hinanden, men så udbryder hun, at der ligger en død kat i et tæppe i hendes kælder, husker Rikke Pedersen.

- Jamen, det troede jeg jo, fordi det tæppe bare stank, og fordi jeg kunne fornemme, at der lå et-eller-andet indeni. Jeg turde ikke selv røre ved tæppet. Derfor ringede jeg på ved naboen, griner Mia Stærmose.

Rikke Pedersen og Mia Stærmose efter dagens forkælelsestur i Svendborg. Mia (tv) er klædt i en rullekrave fra Rosemunde, en strikvest fra Leveté, skindbuks fra Butterfly og skindstøvler fra Ducie London. Rikke er i en skjorte fra 2Biz, en cardigan fra Noella, skindbuks fra Gustav og ligeledes skindstøvler fra Ducie London. Foto: Michael Thorbjørnsen

Det blev Rikke Pedersens mand, der måtte en tur i naboens kælder og opklare mysteriet. Det viste sig blot at være et nærmest råddent tæppe, dog uden indhold.

- Mia blev og fik en kop kaffe, og siden har vi drukket rigtig meget kaffe sammen, siger Rikke Pedersen, der er ved at færdiggøre sin bachelor på sygeplejerskeskolen i Svendborg.

Rikke Pedersen, der har to børn, har dog allerede sikret sig et job og begynder den 1. februar i en stilling på Nyborg Sygehus.

Rikke Møller, indehaver af Bodyguide, lægger makeup på Rikke Pedersen. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce

Gloss i mørke nuancer

Hos Art of Hair i Tinghusgade fik begge kvinder en glossing, en slags demi-permanent hårfarve, der hjælper med at korrigere og forstærke hårets naturlige glans, samtidigt med at det retter op og genopfrisker hårfarven.

- Glosing er perfekt til de, som har lyst til nyt liv i en falmende farve, den er mere skånsom og koster kun en tredjedel af de permanente farver. En hårgloss forsvinder fortrinsvis hurtigt, hvilket jo er en fordel, hvis man ikke er begejstret for resultatet - men så prøver man jo bare en anden farvenuance, fortæller Signe Baumann Jensen, indehaver af Art of Hair.

Iben Nielsen, frisør i Art of Hair, brugte Mias naturlige krøl i sin klipning. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Mia fik en mørkere nuance i håret, som gør udtrykket mere varmt. Et mørkere hår gør også, at Mias hår kommer til at se kraftigere ud, og så opdagede hun og vi, efter at hendes hår blev klippet noget kortere, at hun har naturligt krøl i håret. I vores klipning prøvede vi at fremhæve netop krøllerne, da krøl er højeste mode i disse måneder, siger Signe Baumann Jensen.

Rikke havde en del gammel og meget lys farve gemt i sine spidser, mens håret i hovedbunden var en del mørkere end det øvrige.

- Vi lod den mørke bund være, da den giver mulighed for spil og liv i håret, mens spidserne fik en mere gylden nuance, så de matcher det øvrige hår. Da Rikke har et meget fint hår, blev hun klippet i en page, som gør, at håret kommer til at se kraftigere ud, forklarer Signe Baumann Jensen.

Annonce

Behandling mod hudlidelse

Hos Bodyguide Rikke Pedersen en behandling, der lindre sart rød hud og Rosacea.

- En hudlidelse, som desværre ikke kan helbredes. Vi ser i dag flere og flere, der får denne diagnose. Men efter flere års forskning har Phformula fundet frem til en behandling og tilhørende hjemmeprodukter, som kan lindre og dæmpe lidelserne, forklarer Rikke Møller, indehave af Bodyguide.

Efter behandlingen fik Rikke 10 minutter i Beauty Angel, der booster effekten af behandlingen og reducerer rødmen.

-Der blev aftalt en ny behandling, Dulac Renew, der fjerner diverse knopper og småbuler i ansigtet. Her fjerner jeg skintags og knopper uden at der kommer ar - en meget populær behandling, siger Rikke Møller.

Mia Stærmoses hud var tør og havde en del pigmentpletter på grund af for meget sollys uden brug af solcreme. Derfor fik hun en Mela behandling med diamantslib.

- Diamantslibning fjerner alle de døde hudceller og gør huden ensartet i struktur samt sørger for, at produkterne trænger bedre ned i huden.

Kosmetiker Lene Engos fra Bodyguide i gang med en diamantbehandling på Mia Stærmose. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Efterfølgende fik Mia en Mela-behandling, som består af en frugtsyrepensling (maske), der lysner pigmenter og giver en mere jævn hudtone. Sådan en behandling er ideel til kvinder med pigmentering, men også en grå og trist hud.

- Den meget tørre hud blev afhjulpet med et fugtboost under vores nye LED-maske. En maske,  man i øvrigt kan købe med hjem og bruge 10 minutter to-tre gange om ugen. Her booster 42 små røde lys collagen, elastin og fugtniveauet i huden øges op til 40 procent, fortæller Rikke Møller.

Annonce

Vintermode og burger

Dagen blev afsluttet ved først Trydes Andrés i Gerritsgade, hvor de to kvinder blev klædt i vinterens mode, mens Citronen i Gerritsgade serverede burgere efter en lang dag med forkælelse.

Signe Baumann Jensen, indehaver af Art of Hair, i gang med sin glossing, hvor Rikkes meget lyse spidser får en mere gylden nuance. Foto: Michael Thorbjørnsen

- Det har været så sjovt, men også grænserykkende. Det kræver nemlig lidt mod at slippe kontrollen og lade andre bestemme, hvordan tingene skal foregår. Men det har været så sjovt at være med til, og vi er begge glade for slutresultatet, siger Rikke Pedersen og Mia Stærmose samstemmende.

Mia Stærmoses nye frisure set bagfra. Foto: Michael Thorbjørnsen
Restaurantchef Steen Hove serverede burgere for Rikke Pedersen og Mia Stærsmose, da dagen blev afsluttet med en sen frokost på Citronen i Brogade. Foto: Michael Thorbjørnsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

10 år med rock'n'roll

Ugeavisen Svendborg

Poesi i haven

Ugeavisen Svendborg

Julemærker i bycentret

Annonce