Annonce
Ugeavisen Svendborg

"Verden er Vores" hedder et undervisningsforløb med fokus på klima, miljø og grøn omstilling

Ti udskolingselever er netop nu i færd med at gøre klimaforandringer og bæredygtighed til en del af skoleskemaet for 9. og 10. klasse til næste skoleår. Det gør de i projektet "Verden er Vores". Undervisningsforløbet bliver afsluttet med et klimatopmøde eller en klimafestival i forbindelse med DGI Landsstævne næste sommer. Modelfoto
Ti udskolingselever fra skoler i Svendborg Kommune sætter fokus på klima, miljø og grøn omstilling i projektet "Verden er Vores". Formålet er at præge skoleskemaet for 9. og 10. klasse næste år med grøn omstilling.
Annonce

Svendborg: Ti elever fra skoler i Svendborg Kommune arbejder netop nu med at gøre den grønne omstilling til håndgribelig undervisning for udskolingen næste skoleår med titlen ”Verden er Vores”.

- Med ”Verden er Vores” bidrager vi til at give de unge en stemme, både i forhold til DGI Landsstævne, men i høj grad også ude på skolerne. Derfor bruger vi elevernes ideer til, hvordan vi kan lave spændende undervisning om energi og bæredygtighed, men også til hvad vi hver især og sammen kan gøre bedre for klimaet, siger skole- og uddannelseschef, Nanna Lohman, i en pressemeddelelse fra Svendborg Kommune.

Projektet ”Verden er Vores” er et samarbejde mellem Svendborg Kommune, Sydfyns Elforsyning, DGI, Efterskoleforeningen og Worldperfect. Formålet er at undervise alle 9. og 10. klasser i klima og miljø på en anderledes og indlevende måde. Undervisningsforløbet bliver afsluttet med et klimatopmøde eller en klimafestival i forbindelse med DGI Landsstævne næste sommer.

Annonce

Keep it cool

Indtil videre har projektgruppen mødtes virtuelt to gange.

- Jeg har også i 8. klasse haft et ekstra valgfag, der hedder ”Keep it cool”, som handler om klima, så det er kun fedt, at vi kommer til at arbejde videre med det næste år også, forklarer Laura Løgtholdt fra Nymarkskolen i pressemeddelelsen fra Svendborg Kommune.

En af dem, der er med til at udvikle undervisningsmaterialet og derfor også med til møderne med eleverne, er Rasmus Hørsted Jensen fra organisationen Worldperfect, der hjælper virksomheder og kommuner med at imødegå klimaforandringer.

-Jeg er imponeret over elevernes viden, niveau, entusiasme og den måde, de helt intuitivt går til det her på, siger Rasmus Hørsted Jensen.

Annonce

Imponerende viden

Planen er, at projekt ”Verden er Vores” skal ud på de enkelte skoler og holder workshops om klima, energi og bæredygtighed.

- Vi har holdt to møder nu, og jeg er vildt imponeret over, hvor mange ideer eleverne kommer med. De unge vil gerne næste sommer kunne levere noget, der fortæller de voksne – altså politikerne - hvad unge har brug for. Og det skal nok lykkes, siger Rasmus Hørsted Jensen./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce