Annonce
Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Flemming Delfs, tidligere verdensmester i badminton, har bosat sig i Svendborg, hvor han blandt andet hygger sig med tennis i Svendborg Tennisklub. Foto: Michael Thorbjørnsen
Flemming Delfs, som i 1977 blev verdensmester i badminton, har bosat sig på Sydfyn - og spiller tennis i Svendborg Tennisklub

Svendborg: Malmø 1977. Den første verdensmester i badminton skal findes, og på banen står to danskere, den lille fighter Svend Pri og det noget højere og elegante Flemming Delfs, overfor hinanden i en udsolgt hal og millioner af tv-seere.

Efter en overbevisende indsats og vel nok verdens bedste baghånd vinder Flemming Delfs en sikker sejr på 15-5 15-6, og sammen med Lene Køppen og Steen Skovgaard, som også hentede guld til Danmark, rammer han dagen efter landets avisforsider.

- Det var min karrieres helt klart største triumf, og herefter var det slut med anonymiteten, for jeg blev ofte og i mange år frem, ja stadig den dag i dag, genkendt at mennesker, som husker mit ansigt og min guldmedalje. Det med at blive genkendt har i øvrigt aldrig gået mig på, for folk er som regel meget søde, og det er da kun hyggeligt og sjovt at høre andre fortælle om deres oplevelser af VM-kampen, fortæller den tidligere verdensmester.

Annonce

Natur og kulturliv trækker

Den nu 69-årige Flemming Delfs har efter et langt liv nord for København nu bosat sig i Svendborg med sin hustru, og badmintonketcheren er skiftet ud med en ketcher til tennis, som bruges flittigt i Svendborg Tennisklub.

- Da jeg sluttede min karriere i 1983, mistede jeg lysten til badminton, men jeg følger da stadig sporten - også under OL, hvor der spilles på et imponerende højt niveau.

- Efter min karriere kastede jeg mig i stedet over golf og tennis. Jeg har således spillet flere år i HIK Tennis i Hellerup og går ofte en runde på golfbanen, begge spil fascinerer mig på hver sin måde.

Flemming Delfs er gift med Birthe, som er født og opvokset i Odense og ofte kommet på Sydfyn.


Da vi begge holder så meget af Sydfyn, den dejlige natur, det rige kulturliv og en kærlig imødekommenhed, besluttede vi at flytte permanent til Svendborg. Vi har nu fået en dejlig lejlighed i Tolbodgade, hvor vi bor i vinterhalvåret, og om sommeren rykker vi ind i sommerhuset på Thurø.

Flemming Delfs


- Jeg kendte også lidt til Svendborg, men da Birthe for alvor introducerede mig til Sydfyn, blev jeg begejstret. I 2003 ville vi investere i et sommerhus, og her valgte vi et dejligt hus ned til vandet ved Øgavl på Thurø. Her har vi lige siden nydt mange dejlige somre med vores familie, og elsker begge livet hernede.

Da Birthe og Flemming Delfs for et par år siden solgte deres hus i Hellerup, skulle de finde et nyt sted at leve og bo.

- Da vi begge holder så meget af Sydfyn, den dejlige natur, det rige kulturliv og en kærlig imødekommenhed, besluttede vi at flytte permanent til Svendborg. Vi har nu fået en dejlig lejlighed i Tolbodvej, hvor vi bor i vinterhalvåret, og om sommeren rykker vi ind i sommerhuset på Thurø.

Annonce

Vigtig kamp om thurinsk håneret

Mens Birthe, som er yogainstruktør, har yogahold i haven ved sommerhuset og i Thurø Idrætsforening, spiller Flemming Delfs tennis - og overvejer et medlemskab i Svendborg Golfklub.

-Jeg har tidligere været medlem og synes vældig godt om både banen og miljøet i golfklubben, så det må jeg få gjort noget ved, siger han.

Nu er det imidlertid tennis, som har fokus, og på programmet er en vigtig kamp: Han og makkeren John Vilhelmsen, gift med tidligere minister og partiformand Annette Vilhelmsen, er blevet udfordret i en double af tidligere byrådspolitiker og nuværende regionsmedlem Ulrik Sand Larsen og dennes makker Troels Mylenberg, vært på TV2 Nyhederne.

- Vi bor alle på Thurø, så der er bestemt en håneret at spille om, smiler Flemming Delfs.

Flemming Delfs (tv) efter triumfen i Malmø med Lene Køppen og Steen Skovgaard, som også vandt guld ved de første verdensmesterskaber i badminton. Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kort om Delfs

Flemming Delfs var en af de mest betydende og vindende badmintonspillere i 1970'erne og starten af 1980'erne.

Karrieren kulminerede i 1977, da Flemming Delfs blev den første danske verdensmester i single. Det var i Malmø, hvor han slog vennen og rivalen Sven Pri i finalen med 15-5 15-6.

Tidligere samme år tog han også All England-titlen i single.

På CV'et finder er også tre europamesterskaber i single samt tre danmarksmesterskaber i single og tre i herredouble.

Da Flemming Delfs i 1983 trak sig tilbage fra elitebadminton var det blevet til 55 landskampe, herunder fire Thomas Cup-turneringer i perioden 1972-1982, hvor den danske hold to gange nåede finalen.

Efter den aktive fjerboldkarriere fik Flemming Delfs en karriere i erhvervslivet, blandt andet som salgschef og direktør for sportsfirmaet Patrick, hvis støvler en ung Michael Laudrup i øvrigt spillede i.

Flemming Delfs er far til to: Martin, 41 år, og Alexander, 31 år.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Årsmøde i Sydtåsinge Lokalråd

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Foredrag på biblioteket: Svendborgs borgmestre i 100 år

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Folk for Folk: Stundom

Ugeavisen Svendborg

Kursus om digital sikkerhed 3

Ugeavisen Svendborg

Sidste chance: Samtaler om alt det usagte

Ugeavisen Svendborg

Håndarbejde og højtlæsning: Nyt værksted for nørklere

Ugeavisen Svendborg

En dreng med en livlig fantasi

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Den gode fortælling

Ugeavisen Svendborg

Big Bang i Svendborg Folkeuniversitet

Ugeavisen Svendborg

Kursus: Digital sikkerhed 2

Ugeavisen Svendborg

Bogcafé på Vester Skerninge Bibliotek: Evas døtre

Ugeavisen Svendborg

Spændende lopper, genbrug og antikviteter

Ugeavisen Svendborg

Lørdagskoncert i Sct. Nicolai Kirke

Ugeavisen Svendborg

Foredrag om kinesisk filosofi

Ugeavisen Svendborg

Hans Peter Hansen udstiller på Café Aroma

Ugeavisen Svendborg

Så er der igen liv på teatret

Ugeavisen Svendborg

Helt elektrisk dag: SEF-direktør håber, folk får lyst til at få en varmepumpe eller elbil

Ugeavisen Svendborg

Ny forretning i Gerritsgade: June UND Mads åbner butik med livsstil

Ugeavisen Svendborg

Match-making mellem ledige seniorer og virksomheder

Ugeavisen Svendborg

Kulturelt Samråd opløser sig selv: - Der er ikke længere brug for et fælles organ til at tale kulturens sag

Ugeavisen Svendborg

Nikolaj spildte seks skoleår

Ugeavisen Svendborg

AOF står klar med hjælp til ord- og talblinde

Ugeavisen Svendborg

Foredrag om Kina i fortiden, nutiden og fremtiden

Annonce