Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vi accepterer ikke menneskeligt spild: Code of Care nu i Svendborg

Klumme Martin

I starten af juni måned mødtes 38 virksomhedsejere på Svendborg Rådhus til et ”task force”-seminar. Fokus er at skabe flere match mellem virksomheder og udfordrede borgere her i Svendborg. Indsatsen koordineres af dygtige folk fra ”Code of Care”, som har tonsvis af praktisk erfaring. Code of Care er en non-profit organisation, opstartet i det nordjyske for cirka 10 år siden. Virksomhedskonsulenter fra Svendborg Kommunes jobcenter deltog også i work-shoppen.

Svendborgs borgmester Bo Hansen bød velkommen: - Vi skal i fællesskab gøre noget af det allerfineste, nemlig at hjælpe de borgere, som har et lidt større behov end de fleste af os med at komme på arbejdsmarkedet.

Bo Hansen nævnte hvordan CSR (social ansvarlighed for virksomheder) er et velkendt begreb.

Annonce

Men hvordan forstår man det bedst? Bo roste projekt ”Code of Care” for deres formulering: ”Vi accepterer ikke menneskeligt spild".

Hvordan får vi i Svendborg så skabt flere job-match? Det skal virksomhedsejerne komme med bud på. Til brainstorm-mødet d. 1 juni var ideerne mange:

- stor motivations-event

- nye typer af jobcafeer

- mere fokus på mentorordninger

- øget privat-offentlig samspil

- ny quickguide til småjobs

- mere fokus på at formidle succeshistorier

Der bliver nu arbejdet videre på ideerne og task forcen skal mødes igen lige efter sommeren til næste møde. Jeg har talt med en række personer både i og uden for task forcen:

Pia Dam, formand for beskæftigelsesudvalget i Svendborg Kommune:

- Vi har en klar målsætning om at få flere borgere på kanten af arbejdsmarkedet ind i de betydningsfulde fællesskaber, der er på arbejdspladserne. Og vi har så mange resurser i virksomhederne, som kan løfte disse borgere til højere livskvalitet.

Søren Friis, varehuschef Kvickly Svendborg:

- COOP Danmark er en virksomhed, som tager et socialt ansvar og vi har i alle mine år her i Kvickly City Svendborg haft ansat medarbejdere med specielle behov. Det er absolut win-win. Når jeg for eksempel skal lægge vagtplan, giver det mig fleksibilitet at have en medarbejder, der har de samme rutiner hver dag med for eksempel at fylde brød op, så kan jeg sætte flueben ud fra det. Det kan kræve en lang indkøringsfase, men vi får nogle loyale medarbejdere.

Edo Hasanbegovic, butikschef Rema 1000, Mølmarksvej:

- Her i vores nye Rema 1000 har vi ca. 10 fleksjob ansatte medarbejdere ud af omkring 30 ansatte. Men for mig er de alle medarbejdere, de er Rema-stjerner, der arbejder for mig, det er det vigtigste. Jeg selv har haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, som flygtning fra krigen i Bosnien. Men nu har jeg mulighed for at hjælpe andre.

Edo er deltager i ”Code of Care”-projektet og glæder sig til næste møde efter sommeren.

- Det giver kanon værdi at netværke på kryds og tværs af brancher for os virksomhedsejere, der er god energi og jeg tror bestemt det vil skabe flere for eksempel fleksjob-muligheder i Svendborg, mener han.

Tom Pelle Jensen, adm. direktør, Hotel Svendborg:

- Hotel Svendborg har i mange år haft fleksjobbere ansat. Det er indenfor vidt forskellige arbejdsområder: ejendomsvedlighold, it og køkken. Nogen kalder det socialt ansvar, vi andre kalder det almindelig hverdag.

Tom Pelle Jensen afviser, at det skulle være besværligt at have fleksjobbere ansat.

- Det giver modsat hotellet fleksibilitet, og det er økonomisk fordelagtigt på grund af støtten, som følger med, når man ansætter fleksjobbere, forklarer han.

Søren Bach-Hansen, erhvervschef i Svendborg Kommune:

- Er man nysgerrig på at få en medarbejder i fleksjob, er man rigtig velkommen til at kontakte for eksempel Erhvervskontoret. Vi er klar til at hjælpe med at finde et match, som kan løfte borgeren og virksomheden.

Søren Bach-Hansen er sikker på at forbrugerne sætter pris på at virksomheder tager et socialt ansvar.

Hos os selv i Køkkenfreak:

Her har vi for nylig ansat en førtidspensioneret bager, Ole, som er ødelagt i skuldre og nakke. Han kommer til vores butik 2 x 2 timer om ugen, hvor vi videofilmer, at han bager kager og brød. Hans viden og erfaring er jo intakt. Oles tips og opskrifter kommer på de sociale medier, og disse videoer er blevet et omdrejningspunkt for vores markedsføring, så han er guld værd for os.

Jeg håber og glæder mig til at fortælle mere om arbejdet i task forcen til efteråret.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

SIMAC slår rekord: Martime aspiranter flokkes til Svendborg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tapas, tango og fortælling: Broholm forvandles til Buenos Aires

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ung frisør i ny rolle

Ugeavisen Svendborg

Nye film i Scala: Film om Blixen efter Afrika - historien om en mester og hendes lærling

Ugeavisen Svendborg

Inkluderende fællesskab i varme skær af byens lygtepæle

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Jeg falder for spændende mænd - men det ender med psykisk og fysisk vold

Ugeavisen Svendborg

Musikskole står klar til ny sæson: Peder Most Garden opruster med tre nye undervisere

Ugeavisen Svendborg

Hesselager sportsuge klar med program

Ugeavisen Svendborg

Fællesklang: Væk byen til live med sang

Ugeavisen Svendborg

Havnens frie fugle: Udstilling går bag om drømme i et råt miljø

Ugeavisen Svendborg

300 hektar skov skal øge biodiversiteten i Svendborg Kommune

Ugeavisen Svendborg

Verdensmål lokalt og globalt

Ugeavisen Svendborg

Indvielse af ny skolebygning

Ugeavisen Svendborg

Verdensmester i badminton spiller nu tennis i Svendborg

Ugeavisen Svendborg

Tillykke med de to år

Ugeavisen Svendborg

Bjæf og knurren i hundeforening: Instruktører kapper hundesnoren og danner ny forening

Ugeavisen Svendborg

Brætspilscafé på biblioteket

Ugeavisen Svendborg

Familie realiserer drøm om egen café

Ugeavisen Svendborg

Klokkemusik over byen

Ugeavisen Svendborg

Se videoen af måske kommende hotdogkonge: Robert slugte 15 hottere på 15 minutter

Ugeavisen Svendborg

Bank støtter opera

Ugeavisen Svendborg

Nominer en du kender for medmenneskelighed: Home Svendborg uddeler 50.000 kroner

Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Mad med mening smager bedst

Annonce