Annonce
Ugeavisen Svendborg

- Vi vil opleve verden - og passe på den

Jonathan Valdemar Tingleff Haastrup og Anna Riis Jørgensen foran skurene i skolegården, som blev malet i forbindelse med et projekt om Verdensmål nr. 9 (Industri, Innovation og Infrastruktur). Pr-foto
Anna og Jonathan går på Verdenslinjen på Rantzausminde Skole. De er vilde med sprog og synes, det er spændende at udforske kulturen i andre lande. Og så er de blevet ret så seje til at fremlægge for andre - på engelsk.

Svendborg: Gymnastiksalen summer af en stor flok 8. klasseselever. De har samme alder, samme mobiltelefon, men når de taler, er der en forskel.

Verdenslinjen på Rantzausminde Skole har besøg af Erasmus-elever fra fire lande i Europa. Blandede grupper skal fremlægge om emnet ”Less Plastic More Future”. Den første gruppe taler om affaldssortering i deres hjemland. Der er elever fra både Frankrig, Spanien, Tyskland, Italien og Danmark. Alt foregår på engelsk.

- Det er fedt at have besøg og tale med unge fra andre lande. Vi får virkelig forbedret vores engelsk, fortæller Anna Riis Jørgensen fra 8.v., der hele ugen har to unge fra Frankrig boende.

Annonce

- Vi mødtes forleden aften med nogle af de andre fra klassen, der også har franskmænd boende. Vi lavede aftensmad sammen, spillede UNO og talte om musik og dansk mad. Så vi også fik øvet at tale fransk.

- Ja, de prøvede at smage rugbrød. Det kunne de ikke lide. Men der var heller ikke noget på, så det var nok lidt tørt, griner Jonathan Valdemar Tingleff Haastrup - også fra 8.v.

Fremlæggelse på engelsk føles helt normalt

Skoledagene på Verdenslinjen er meget med projekter, fortæller de to elever. Det kunne være omkring FN's Verdensmål. Eller hvordan man holder jul andre steder? Eller hvordan man planlægger en rejse? Der skal findes hotel og undersøges, hvad der er at opleve det pågældende sted. Ofte slutter projekterne med en fremlæggelse for klassen – og det er på engelsk.

- Jeg er blevet meget bedre til engelsk. I starten kunne jeg slet ikke, men nu er det normalt. Nogle gange har vi matematik på engelsk, og det sker, at vi taler vi endda engelsk med hinanden i frikvartererne, fortæller Anna Riis Jørgensen.

Tyske, franske, spanske, italienske og danske elever fremlægger, hvordan deres hjemlande sorterer affald. Alt foregår på engelsk. Pr-foto

Klassen har også fokus på verden som planet, og hvordan udfordringer med for eksempel klimaet kan løses.

- Vi har prøvet at opfinde produkter, der kan gøre noget godt for fremtiden. Hvilke materialer skal bruges, og hvordan vil vi efterfølgende sælge det. Vi har også syet stofposer og afleveret dem i den lokale brugs for at mindske salg af plastikposer, forklarer Jonathan Valdemar Tingleff Haastrup.

På Verdenslinjen er både Anna og Jonathan blevet dygtigere til sprog. De har mødt andre med samme interesse som dem selv. Og så lærer de at tænke nyt og se både fremtiden, andre kulturer og dem selv i et andet perspektiv.

Annonce
Ugeavisen Svendborg

William gør en ekstra indsats for naturen: Derfor har han vundet årets biodiversitetspris

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Tolerance og tålmodighed

Annonce
Ugeavisen Svendborg

Løb for et godt formål

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ugens kommentar: Erhvervsliv i højt gear

Ugeavisen Svendborg

16 folk-koncerter i udsigt

Ugeavisen Svendborg

Workshop om livsstil, sundhed og åndedræt

Ugeavisen Svendborg

Brevkassen: - Skal vores seks-årige datter have lommepenge?

Ugeavisen Svendborg

Rekordår for Home

Ugeavisen Svendborg

Kærlighed med noget på spil

Annonce