Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vigtige scoringer af både kommune og Sfb-Oure

Michael Thorbjørnsen
Annonce

Det sydfynske forår var ikke opmuntrende. Derfor er der god grund til at glæde sig over de små sejre, som i disse dage kommer vores egn til gavn.

Set fra min pind - og personlige interesse - tikkede et par gode nyheder ind i mit nyhedsfeed i den forgangne uge: Sydfyn har igen et fodboldhold i divisionerne, og projektet, ”Styrket erhverv i gadeplan”, der skal styrke de små butikker, har fået fået yderligere fem millioner kroner til sit arbejde.

Butikslivet først: ”Styrket erhverv i gadeplan” har brugt de seneste par år på at skabe ekstra omsætning og flere arbejdspladser i over 200 lokale butikker og mindre virksomheder.

Projektet er skabt på opfordring fra blandt andet en presset detailhandel, hvor især de små, privatejede butikker efterlyste et forum til for eksempel sparring, hjælp til udvikling og IT-løsninger. Den handske blev samlet op af gode kræfter i Svendborg Kommune, som har udviklet projektet så brugervenligt og målrettet, at øvrige kommuner har kunnet se de gode perspektiver og er sprunget med på vognen.

Projektets metoder har siden sin start klædt mange butikker på til mere og bedre e-handel, digital markedsføring, og man har også udviklet individuelle, digitale forretningsmodeller til virksomhederne.

Dansk Erhverv, der sidder med i styregruppen, har betegnet projektet som ”gennemført og organiseret”, og projektet har derfor fået ekstra 4,7 mio. kr. i støtte til sit arbejde.

Der bliver nogle gange buh'et af Svendborg kommune, når man i kontorerne på Ramsherred scorer selvmål, men der skal også lettes på klaphatten, når kommunale embedsmænd og politikere lytter til ønsker og konstruktivt går ind i en proces, som i dette tilfælde understøtter en branche, der ikke blot har brug for moralsk opbakning, men også konkrete løsninger.

Med de ekstra midler kan ”Styrket erhverv i gadeplan” nu forlænges med et år, og projektet kan dermed nå ud til yderligere 50 virksomheder og samtidig udvide sin service over for de 206 virksomheder/butikker og 266 ansatte, der allerede er med i projektet.

”Styrket erhverv i gadeplan” er altså med til at styrke den lokale detailhandel, som i den grad kæmper for overlevelse, men med et par præcise afleveringer fra kommunale fødder kan vi kun håbe, at det lokale butiksliv fortsætter i Superligaen - til glæde for os alle, der bor og lever her, men også som et attraktivt tilbud og aktivitet for vores gæster.

Rent fodboldmæssigt er Sydfyn ikke i Superligaen, og det er nok utopi at tro, at de lokale fodbolddrenge i nær fremtid kommer til at spille med i allerøverste lag, men vi - og de - har da lov til at håbe, drømme og kæmpe for det.

Men mindre kan også gøre det.

Da Svendborg sidst havde et hold i 2.division (læs: FC Svendborg) var jeg på stadion til stort set samtlige hjemmekampe. Jeg må ærligt erkende, at mit engagement dalede, da organisationen i 2017 løb ind i økonomiske problemer og blev tvangsnedrykket til serieniveau.

Siden har jeg fulgt det nye hold, SfB-Oure, lidt på afstand og har da overværet et par kampe på vej mod holdets store mål, som kom i weekenden, da oprykningen til 2. division blev en kendsgerning.

Efter konkursen skulle der startes på en frisk, og en ny bestyrelse samt diverse arbejdsgrupper med Morten Frederiksen i spidsen tog arbejdshandskerne på. Bestyrelsen fik etableret et klogt samarbejde/fusion med Oure, som ikke blot sikrede en hurtigere vej op gennem rækkerne, men som også gav ny næring til det talentarbejde, SfB altid har været kendt for.

SfB-Oure har siden rykket sig med spillere, trænere og bestyrelse skulder mod skulder, og på den måde er det allerede nu lykkedes at indfri ambitionen om spil i 2. division - stort tillykke med det. Og ja, jeg glæder mig allerede til igen at turen til Høje Bøge eller Tipsvænget for at følge fodbolddrengenes nye udfordringer:)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Sommermusik på Skarø

Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce