Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vind billetter:  Foredrag om "heksebørn" og et liv med nødhjælp

Anja Ringgren Lovén er kendt for sit nødhjælpsarbejde i Afrika, hvor hun blandt andet bruger tid på at hjælpe såkaldte heksebørn. Nu kan hun opleves i et foredrag i Svendborg, hvortil du kan vinde billetter. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Anja Ringgren Lovén, der har dedikeret sit liv til at hjælpe efterladte børn i Afrika,  kan opleves i et foredrag i Borgerforeningen den 15. september.
Annonce

Svendborg: Anja Ringgren Lovén holder tirsdag den 15. september kl 19-21 i Borgerforeningen et  tankevækkende og inspirerende foredrag om sit nødhjælpsarbejde i Nigeria, hvor hun hjælper de udsatte "heksebørn".

Anja Ringgren Lovén fortæller autentisk og engageret om det at satse alt for en sag og følge sit hjerte. En beslutning, som har givet mange efterladte børn et hjem og trygge rammer at vokse op i, fortælles det i en pressemeddelelse.

Du kan vinde to billetter til foredraget ved i kommentarfeltet under konkurrenceopslaget på Ugeavisens side på Facebook lige at give et like og skrive, hvem du gerne vil følges med. Der er 5x2 billetter på højkant, og konkurrencen slutter fredag den 21. august klokken 12.00.

Annonce

Ekstrem fattigdom

I 2012 stiftede Anja Ringgren Lovén sin helt egen nødhjælpsorganisation, DIN Nødhjælp. En beslutning, der kom som en direkte følge af hendes oplevelser som nødhjælpsarbejder i Malawi året før.

Hun opsagde sin stilling som butikschef i 2011 for at rejse til Afrika, hvor hun i tre måneder arbejdede som observatør og nødhjælpsarbejder. Her oplevede hun en så ekstrem fattigdom og sult, som hun på ingen måder kunne glemme igen. Anja Ringgren Lovén besluttede sig derfor for, at hun resten af sit liv ville kæmpe imod fattigdom og sult i Afrika og støtte verdens fattigste til et mere værdigt liv.

Anja Ringgren Lovén med nogle af de "heksebørn", hun har reddet og nu giver et hjem. Privatfoto

I dag er hun landskendt som ildsjælen fra Frederikshavn, der solgte og satsede alt, hvad hun ejede for sin sag - Afrikas børn. Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har Anja Ringgren Lovén formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning, fortælles det i en pressemeddelelse.

Annonce

Gribende selvbiografi

Tidligere på året udgav Anja Ringgren Lovén bogen, "Heksebørnenes mor", som er en gribende selvbiografi, hvor hun deler beretninger fra sit liv og kamp for bedre vilkår til de udsatte børn.


Med en utrættelig optimisme, en kæmpe portion vilje og ikke mindst mod til at bevæge sig ud på usikker grund, har Anja Ringgren Lovén formået at give humanitært og frivilligt arbejde en helt ny betydning.

Fra artiklen


DIN Nødhjælp har siden 2012 støttet børn i Nigeria, som bliver beskyldt for at være hekse, og Anja Ringgren Lovén driver sammen med sin nigerianske mand et børnehjem for de såkaldte “heksebørn”, der uden hjælp ender med at leve et ensomt liv på gaden, hvor de fleste ikke overlever. Sammen har de også bygget deres eget børnecenter “Land of Hope”.

Hekseanklager er et stigende problem i mange afrikanske lande, specielt i Nigeria. Årsagerne til hekseanklagerne kan være på grund af død og sygdom i familien. Det kan være en fejlslagen høst, fyringer eller barnløshed. Ifølge traditionel afrikansk tro har alting en overnaturlig årsag, og det er oftest børn, der bliver gjort til syndebukke.

Billetter kan købes via billet.dk, og alle coronaregler overholdes med afstand og afspritning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Ny bykunst i gaderne

Annonce