Annonce
Ugeavisen Svendborg

Vind billetter til Odin-mysteriet i vinterferien

Der er masser af aktiviteter på Danmarks Jernbanemuseum i vinterferien. For eksempel kan man få en tur i det gamle veterantog. Foto: Flemming Wedell

Masser af aktiviteter på Danmarks Jernbanemuseum i vinterferien. Og ugeavisens læsere har mulighed for at deltage i dem.

Annonce

SVENDBORG: Alle dage i vinterferien inviterer Danmark Jernbanemuseum i Odense nysgerrige gæster til at løse mysteriet om Odin - museets nybyggede 1:1-kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846.

Odin-mysteriet anbefales børn fra 8 år og opefter, eller børn der hjælpes af en voksen. Alle opgaver er baseret på historiske spor.

Der er også mulighed for at bygge og male sin egen træmodel af Odin eller et andet lokomotiv.

- Det kræver fingersnilde, men der er hjælp at hente ved personalet, og det er kun fantasien, der sætter grænser, siger Gitte Høegh van Deurs, marketings- og arrangementskoordinator på Danmarks Jernbanemuseum.

Hun fortæller videre, at alle børn må bygge ét lokomotiv hver, og at der er en fin præmie til alle lokomotivbyggere.

For de mindste gæster er der traditionen tro et stort legeområde med masser af tog, skinner og klodser i lange baner. De kan også se en Chuggington-film i biografen.

Der er også mulighed for at bygge og male sin egen træmodel af Odin eller et andet lokomotiv. Foto: Flemming Wedell
Annonce

Sådan vinder du

Danmarks Jernbanemuseum har også dets helt eget minitog. Det er meget populært, både hos børn og voksne, og minitoget kører alle dage klokken 10.15-15.30 gennem remisen.

Alle dage i vinterferien fyrer museet endvidere op under kullene og kører veterantog på stedets egen strækning. Trækkraften bliver leveret af damplokomotivet Hs 415 fra 1901.

Vognene er opvarmede, og der fløjtes til afgang hver halve time i tidsrummet 10.30-15.30 - dog ikke klokken 12.30, hvor lokomotivfører og fyrbøder holder frokostpause.

Ugeavisen Svendborg trækker lod om 4 x 4 familiebilletter til Danmarks Jernbanemuseums arrangement i vinterferien. Du har chancen for at vinde, hvis du inden den mandag den 4. februar klokken 12 liker opslaget på Ugeavisen Svendborgs Facebook-side. Hver familiebillet, som altså giver adgang for fire personer, har en værdi af 320 kroner (børn under fem år har gratis adgang).

Danmarks Jernbanemuseum har åbent 10-16 i dagene fra den 9. til den 17. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Svendborg

Morgenyoga på Bølgen

Annonce